Alianţa PNL-PDL, greu de realizat la Buzău. Cezar Preda: Eu cunosc foarte bine marfa

Alianţa PNL-PDL pentru realizarea unei majorităţi în Consiliul Judeţean întâmpină mari dificultăţi la Buzău. Deputatul PDL Cezar Preda spune că alianţa dintre cele două formaţiuni nu se putea realiza decât în urma "unor presiuni enorme de la centru, care-i strică afacerile președintelui Consiliului Județean".

RomaniaTV.net
16 iun. 2014, 09:06
Alianţa PNL-PDL, greu de realizat la Buzău. Cezar Preda: Eu cunosc foarte bine marfa

Cezar Preda a declarat că Alianța PDL-PNL la nivelul Consiliului Județean Buzău este îngreunată de faptul că președintele CJ, Cristinel Bîgiu, dorește să nu-i fie afectat echilibrul din deliberativul județean, pe care îl are în urma înțelegerilor cu PSD.

La întâlnirea de sâmbătă între reprezentanții PNL și PDL nu s-a ajuns, practic, la niciun rezultat.

La Buzău nu se va face nimic sau, dacă se va face, se va face în baza unor presiuni enorme de la centru, care-i strică afacerile președintelui Consiliului Județean. Pentru că președintele Consiliului Județean nu administrează nimic, el face afaceri. Pentru el, pentru a nu se strica acest echilibru din Consiliul Județean, unde el are înțelegerile cu PSD-ul, pentru asta ar face orice”, a declarat Preda pentru opiniabuzau.ro

Preda crede că „că Buzăul va rămâne ultimul în care se va face ceva”.

„Eu, personal, nu vreau să mă implic, eu cunosc foarte bine marfa, și ar însemna să începem un război, iar eu țin foarte mult la acest proiect, la nivel național. Eu nu mă pretez la mizerii, dar le văd. Oricum, Cristi Bîgiu a mai fost și în 2009 cu un picior în PDL, așa că este clar că numai afacerile îl pot ține în afară. Atunci ar fi vrut să vină cu amândouă mâinile și cu amândouă picioarele și vânduse tot, și PNL, și pe toată lumea. Acum se codește, pentru că este la putere, iar de la noi, de la PDL, el nu are ce lua, nu are ce primi„, a spus Cezar Preda.