Alianţa USR-PLUS dă în judecată Poşta Română pentru că refuză să distribuie pliante ca ale PSD

Alianţa USR-PLUS a anunţat că va da în judecată Poşta Română, care ar fi refuzat să distribuie pliantele alianţei, aşa cum a distribuit prin contract ziarul tipărit de PSD.

RomaniaTV.net
11 apr. 2019, 11:01

Alianţa USR-PLUS acuză Poşta Română de abuz, pentru că refuză să distribuie pliante.

„Poșta Română, trompeta PSD

Suntem în fața unui nou abuz. Poșta Română refuză să distribuie pliantele electorale ale Alianței 2020 USR PLUS în județele Giurgiu și Tulcea. Motivul? Conține un îndemn la vot pe 26 mai și în opinia reprezentanților instituției reprezintă “propagandă electorală”.

Vom da instituția în judecată.

Potrivit legii 334/2006, prezența cuvântului „votează” sau orice alt îndemn de a vota cu un anumit competitor electoral NU este un criteriu pe baza căruia să se stabilească dacă un material este propagandă electorală sau nu.

Ziarul PSD distribuit către pensionari de Poștă este o maculatură de propagandă de cea mai joasă speță, iar nouă ni se interzice să distribuim un pliant de informare. Aici nu este doar o problemă de dublu standard ci un simptom al vremurilor pe care le trăim în care PSD-ul a pus sub control majoritatea instituțiilor statului. Refuzăm abuzul la care suntem supuși”, a anunţat Alianţa USR-PLUS joi, pe Facebook.