Alianţa USR-PLUS, oficiliazată la Tribunalul Bucureşti

Alianţa USR-PLUS devine, începând de miercuri, 24 iunie, alianţă politică. După o colaborarea sub forma alianţei electorale, la alegerile europarlamentare şi la alegerile prezidenţiale, cele două formaţiuni şi-au înregistrat la tribunalul colaborarea.

RomaniaTV.net
24 iun. 2020, 15:52
Alianţa USR-PLUS, oficiliazată la Tribunalul Bucureşti

„Admite cererea. Dispune înregistrarea alianţei politice cu denumirea integrală „ALIANŢA USR PLUS” şi denumirea prescurtată „USR PLUS” şi înscrierea acesteia în Registrul Partidelor Politice aflat la Tribunalul Bucureşti. Respinge cererea de intervenţie formulată de intervenientul Alexandrescu Emilian-Constantin, ca neîntemeiată. Anulează ca netimbrată cererea de intervenţie formulată de numitul David Liviu. Respinge cererea de amendare a numitului David Liviu, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în 5 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24.06.2020.”

ALEGERI 2020 Evoluţia partidelor politice în pandemie COMPARAŢIE SONDAJE

Alianţele electorale se constituie printr-un protocolul care se depune la Biroul Electoral Central, înainte de alegeri. În schimb, pentru alianțele politice este nevoie de o procedură mai amplă. Astfel, alianțele politice se constituie conform Legii partidelor politice nr. 14/2003 şi se înregistrează la Tribunalul Bucureşti.

Cele două formaţiuni au purtat negocieri şi anul trecut pentru o alianţă politică, însă în cele din urmă au rămas la varianta alianţei electorale. Cererea de înregistrare a alianţei politice a fost depusă la tribunal abia pe 2 decembrie 2019. Alianţa politică ar putea fi, potrivit declaraţiilor publice ale liderilor celor două partide, un pas spre fuziune.