Aliaţii lui Aleksei Navalnîi le cer ruşilor să voteze cu comuniştii la alegerile de duminică. Cred că aşa vor submina puterea lui Vladimir Putin

Aliaţi ai disidentului rus Aleksei Navalnîi, aflat în detenţie, şi-au îndemnat miercuri concetăţenii să voteze cu Partidul Comunist la alegerile legislative care au loc în Rusia la sfârşitul acestei săptămâni, în cadrul campaniei de vot "tactic" menită să descentreze partidul de guvernământ Rusia Unită.

15 sept. 2021, 20:21
Aliaţii lui Aleksei Navalnîi le cer ruşilor să voteze cu comuniştii la alegerile de duminică. Cred că aşa vor submina puterea lui Vladimir Putin

Majoritatea candidaţilor pe care îi susţin aliaţii lui Navalnîi la alegerile de duminică sunt din Partidul Comunist, al doilea cel mai popular din Rusia şi care are în prezent 43 de mandate în Duma de stat (camera inferioară), dominată de Rusia Unită (cu 336 din totalul de 450 de mandate).

Aliaţii lui Navalnîi au recomandat candidaţi ai comuniştilor în 11 din cele 15 circumscripţii ale capitalei Moscova, scrie offstream.news.

Citeşte şi Aleksei Navalnîi, primul interviu din închisoare. „Privarea de somn e una dintre metodele de tortură preferate de serviciile secrete. Nu lasă urme şi e insuportabilă”

Milioane de oameni din Rusia urăsc Rusia Unită„, a declarat Leonid Volkov, unul dintre aliaţii lui Navalnîi, într-o înregistrare video difuzată împreună cu o listă de candidaţi despre care aliaţii disidentului consideră că au cele mai mari şanse să câştige alegerile în faţa celor ai puterii.

„Explicaţi-le tuturor celor care nu sunt mulţumiţi de ce se întâmplă în ţară că trebuie să iasă la vot la aceste alegeri”, a adăugat Volkov.

Citeşte şi Vladimir Putin nu garantează că Navalnîi va ieşi viu din închisoare. Primul interviu al liderului rus acordat presei americane, după trei ani

Scrutinul electoral este considerat foarte important, pentru că este pentru prima dată când opoziția are șansa să pună probleme serioase partidului președintelui Vladimir Putin, Rusia Unită, chiar dacă acesta din urmă pleacă cu prima șansă în a obține majoritatea mandatelor.