Alibec, prea gras pentru naţională. Iordănescu l-a avertizat şi pe Maxim că e în pericol să piardă EURO 2016

Anghel Iordănescu a ţinut o conferință de presă înaintea meciurilor amicale cu Lituania şi Spania, de miercuri şi, respectiv, duminică.

21 mart. 2016, 12:55
Alibec, prea gras pentru naţională. Iordănescu l-a avertizat şi pe Maxim că e în pericol să piardă EURO 2016

Vreau să clarific faptul că stagiul de pregătire din Turcia a fost un eveniment neplăcut pentru naţională, pentru că toţi jucătorii trebuie să aibă dreptul de a veni la lot. Ceea ce s-a întâmplat consider un subiect încheiat. Nu există o lupta FRF cu LPF. Staff-ul tehnic nu şi-a dorit de la Liga decât 7 zile de vacanţă pentru jucătorii noştri, după cel mai greu program competiţional intern.

Am solicitat un răspuns rapid de la Liga, am anunţat încă din luna noiembrie, dar răspunsul l-am primit abia acum, că jucătorii pot primi 4 zile de vacanţă. Eu n-am dorit că finala Cupei Ligii să fie mutată undeva în sezonul viitor„, a declarat Anghel Iordănescu la reunirea de luni a lotului echipei naţionale.

Citeşte şi Iordănescu a anunţat lotul pentru Lituania şi Spania. Absenţe de MARCĂ

Totodată, Iordănescu s-a referit şi la selecţia făcută, explicând de ce lipsesc anumiţi jucători. „Dacă l-aş fi luat pe Alibec, mă întrebaţi de ce nu l-am luat pe Hora, golgheterul Ligii 1. Pe lângă el i-am luat pe Keşeru, Rusescu, Andone şi Stancu, toţi cu evoluţii foarte bune. Oricum avem mulţi atacanţi, mi-e teamă să nu avem o inflaţie de atacanţi. Pe Alibec îl aştept să dea două-trei kilograme jos şi să aibă un mai mare volum de joc. Dar mai am şi alte motive.

Maxim are un potenţial imens. Sunt supărat pe el pentru că se mulţumeşte cu foarte puţin. E rezervă la Stuttgart că indiferent dacă joacă sau nu va fi la naţională. E în mare pericol să piardă Euro.

Chipciu nu e în formă. Papp a jucat în preliminarii, dar acum ştiţi care e situaţia lui la Steaua. Pe Florentin Matei l-am urmărit în Ucraina şi nu am fost mulţumit. Acum s-a transferat, dar nu ştiu dacă e ceea ce ne dorim la naţională„, a mai spus Anghel Iordănescu.