Alimentarea cu energie electrică, întreruptă în 24 de localităţi din Prahova, din cauza avariilor

Alimentarea cu energie electrică este în continuare întreruptă în 24 de localităţi din judeţul Prahova, din cauza avariilor provocate de vânt şi de căderile masive de zăpadă, fiind afectaţi aproape 32.000 de consumatori, potrivit reprezentanţilor Electrica Muntenia Nord.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 14:12
Alimentarea cu energie electrică, întreruptă în 24 de localităţi din Prahova, din cauza avariilor

Cele 24 de localităţi din judeţul Prahova sunt nealimentate cu energie electrică de peste 24 de ore. Cea mai afectată este zona de nord a judeţului Prahova. Oraşul Breaza a rămas complet fără energie electrică de peste 24 de ore, la fel şi unele cartiere din Comarnic, precum şi localităţile Cheia, Şotrile sau Drajna.

Potrivit datelor centralizate luni, până la ora 12.00, 24 de localităţi din judeţul Prahova sunt nealimentate, total sau parţial, cu energie electrică, din cauza avariilor la reţeaua de electricitate provocate de vânt şi de căderile masive de zăpadă, a spus inginerul Marian Popa, de la Electrica Muntenia Nord.

Potrivit sursei citate, sunt avariate 232 de posturi de transformare, iar echipele de intervenţie au găsit 13 stâlpi de medie tensiune rupţi şi doi stâlpi de înaltă tensiune doborâţi, care afectează staţii electrice de transformare ce asigură alimentarea cu electricitate a unor zone întinse.

În urma avariilor sunt afectaţi 31.979 de consumatori din cele 24 de localităţi, potrivit estimărilor Electrica Muntenia Nord.

Primele avarii în reţeaua de distribuţie a energiei electrice din judeţul Prahova au fost produse în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce stâlpi de electricitate au fost doborâţi de vântului puternic şi căderile masive de zăpadă.

Peste 40 de echipe ale Electrica Muntenia Nord intervin pentru remedierea avariile şi înlocuirea stâlpilor doborâţi de vânt. Echipele de intervenţie din Prahova sunt ajutate de colegi din judeţele Buzău şi Braşov.