Alimentaţia bebeluşilor: Patru lucruri pe care trebuie să le ştii despre începerea diversificării

Trecerea de a alimentaţia cu lapte matern sau formulă la cea diversificată este una dificilă în special pentru mame. O mulţime de întrebări şi necunoscute le dau bătăi de cap, iar sfaturile curg cu nemiluita de la mamă, soacră, mătuşi şi vecine. Iată câteva elemente care vă vor face viaţa mai uşoară când va veni momentul diversificării.

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 09:14
Alimentaţia bebeluşilor: Patru lucruri pe care trebuie să le ştii despre începerea diversificării

Dacă în primele luni de viaţă alimentaţia bebeluşilor este simplă (lapte matern sau lapte formulă), când se apropie timpul începerii diversificării alimentaţiei bebeluşilor apar grijile la mame. Ce să-i dea de mâncare, cum, când? De unde ştiu că bebeluşul e pregătit? Iată numai câteva întrebări care macină mintea mamelor în perioada începerii alimentaţiei diversificate. Cu siguranţă vă regăsiţi în aceste exemple, iar Sfatulparintilor.ro vine cu câteva sfaturi care vă pot fi de folos în ceea ce priveşte alimentaţia bebeluşului.

Caută semnele că bebeluşul este pregătit

Nu toţi bebeluşii sunt la fel. Fiecare are „programul” său. Aşa că unii sunt pregătiţi mai devreme, alţii mai târziu pentru începerea alimentaţiei diversificate. Pediatrii recomandă începerea diversificării la 4 luni, în timp ce alţii recomandă amânarea acestui moment până după 6 luni.

Urmăriţi semnele pe care bebeluşul vi le transmite. Poate să vă privească insistent în timp ce mâncaţi o supă sau ronţăiţi un biscuite, poate să întindă mâna pentru a lua ceva din farfuria voastra. Dacă bebeluşul poate sta singur în funduleţ, acesta este un semn că îşi poate controla capul şi muşchii.

Citeşte articolul întreg AICI