Alimentatia bebeluşului între 9 şi 12 luni. Cele mai bune sfaturi pentru mămici

Pana la prima lui aniversare, puiul tau se va fi obisnuit deja foarte bine cu hrana solida – de fapt, aceste alimente vor avea o pondere de 50% in nutritia bebelusului. Drumul pana aici e insa presarat cu multe aventuri, atat pentru el, cat si pentru tine.

19 mai 2014, 19:52
Alimentatia bebeluşului între 9 şi 12 luni. Cele mai bune sfaturi pentru mămici

Cum il obisnuiesti pe micut cu fiecare aliment in parte, cum ii formezi gustul pentru hrana sanatoasa si, mai ales, cum il convingi sa manance tot din farfurie? Ei bine, raspunsul il vei afla in cele ce urmeaza, din sfaturile pretioase (si indelung testate) pe care ti le pun la indemana specialistii site-ului AskDrSears.com.

Ca regula generala, cele mai multe dintre alimentele solide e indicat sa i le oferi micutului cu lingurita. Asa ai sanse mari sa ajunga chiar la el in gurita, si nu pe jos. Totusi, daca puiul tau e mai aventuros din fire si ii place sa descopere singur texturi si gusturi noi, poti apela cu incredere la „finger foods” – acele cubulete de fructe si legume zemoase (sau chiar carnita moale) pe care le poate apuca in manuta. Iata 6 alte sfaturi pentru noile mamici, care te vor ajuta sa faci cat mai usor tranzitia la mancarea solida, fara mofturi, nervi, frustrari (de ambele parti), ci prin joaca si cu voie buna.

1. Hraneste-ti puiul cate putin si des

Nu uita ca bebe are stomacelul mic si nu poate inghiti o portie mare de mancare. Cel mai bine este sa-l hranesti mai des, dar sa-i dai cate putin. De fapt, bebelusii nu iau la o masa decat o lingurita – cel mult doua – de mancare, asa ca nu-i aglomera farfuria cu prea multe lucruri. Incepe cu o singura lingurita si, doar daca micutul mai vrea, ofera-i-o si pe a doua.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.