Alimentaţia sugarului. Cum recunoşti că a intervenit supraalimentarea

Alimentaţia sugarului te îngrijorează: bebe vomită, refuză sânul, e ţâfnos sau are probleme cu scaunul. Te-ai gândit că ar putea fi vorba de supraalimentare?

09 oct. 2014, 07:39
Alimentaţia sugarului. Cum recunoşti că a intervenit supraalimentarea

Din teama de a nu rămâne nemâncat, părinţii pot să alunece în cealaltă extremă: îndoparea bebeluşului. Află cum îţi dai seama de apariţia acestei probleme în alimentaţia sugarului.

Semne care indică probleme în alimentaţia sugarului

Vomită sau refuză sânul

Majoritatea sugarilor varsă din cauza insuficientei dezvoltări a tractului digestiv, dar dacă puiul tău regurgitează tot sau o mare parte a hranei, atunci sunt toate şansele să fie vorba de supraalimentare.

Cand vomatul devine o problema

Scutecul

Dacă bebe e mai mare de o lună şi are mai mult de două scaune pe zi, de culoare verde, explozive, apoase şi urât mirositoare, putem spune că în alimentaţia sugarului a apărut problema supraalimentării.

Mănâncă neadecvat vârstei

Schimbarea cantităţilor de hrană din alimentaţia sugarului se face treptat. Astfel, în prima lună, majoritatea micuţilor se satură cu 85-100 ml de lapte la o masă. În fiecare lună, trebuie să adaugi câte 30 de ml de lapte, până ajungi la 250 de ml la o masă. Dacă puiul tău bea cu mult mai mult de atât, poate apărea supraalimentarea.

Citeste mai multe despre alimentatia sugarului pe mami.ro.