Alimente bune pentru dantură

Periajul dinților dimineața și seara este necesar pentru îndepărtarea resturilor alimentare de pe dinți și bacteriile care provoacă respirația urât mirositoare și tartru. Pe lângă periaj, studiile au arătat că anumite alimente sunt foarte bune pentru menținerea sănătății orale.

RomaniaTV.net
19 dec. 2017, 09:29
Alimente bune pentru dantură

Prin consumul lor sunt întăriți dinții și prevenite diferite afecțiuni asociate danturii. Printre alimentele pe care trebuie să le incluzi în dietă pentru a avea mereu dinți sănătoși și puternici se numără:

Cereale integrale

Cerealele integrale se găsesc în alimente ca: cereale, orez brun, paste etc. Toate acestea sunt surse bogate de vitamina B și fier, două substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea orală. În plus, manganul prezent în aceste produse întăresc dinții și oasele, iar fibrele îmbunătățesc procesul digestiv.

Citeşte şi Descoperă alimentele care îţi curăţă şi îţi albesc dinţii

Produse lactate

Iaurtul, brânza, laptele, toate sunt foarte bune pentru sănătatea dinților. Laptele este sursă importantă de calciu, fiind considerat produsul cu cea mai mare cantitate de calciu și fosfor – întăresc dinții și previn căderea lor.

Nuci și migdale

Nuci, migdale, caju, alune, fistic etc., sunt surse importante de fosfor, magneziu și calciu. Consumul zilnic de nuci sau alune oferă sațietate și previne mai multe afecțiuni, în special boli cardiovasculare.

Morcov

Morcovul secretă producția de salivă, reducând astfel riscul de apariție a cariilor. În plus, morcovul este sursă importantă de vitamina A și fibre solubile, care sunt foarte benefice pentru sănătate. Prepară-ți o salată din morcov crud (dat prin răzătoare).

Citeşte şi Adio dinţi galbeni! Vezi cum să-ţi albeşti dantura singur acasă

Măr

Zahărul natural din măr, apa și fibrele sunt foarte bune pentru sănătatea dinților. În plus, mărul stimulează secreția de salivă, care previne cariile și îndepărtează resturile alimentare rămase printre dinți. Se spune că un măr pe zi ține doctorul la distanță. Așadar, mănâncă zilnic câte un măr înainte de prânz.

Alimente care distrug dantura