Pericolul ascuns din cireşe. Topul fructelor nocive

Precis nu ştiai că anumite alimente pot fi toxice, sau chiar ucigătoare pentru organismul uman. Vezi de ce nu e bine să mănânci cartofi verzi, de ce nucşoara poate avea efecte halucinogene şi când e interzis să consumi anumite fructe exotice.

20 mai 2014, 07:26
Pericolul ascuns din cireşe. Topul fructelor nocive

Cartofii verzi sunt toxici

Multă lume nu ştie că solanina, o substanţă găsită în cartofii cu tentă verzuie, este toxică pentru organism. Ea provoacă diaree şi stări de vomă şi face mult rău. Consumaţi numai cartofii albi, respectiv rozalii şi îndepărtaţi zonele care au stat la întuneric şi stau să germineze, deoarece mustesc de solanină.

Rubarba are frunze otrăvitoare

Rubarba este delicioasă în plăcinte, în îngheţată şi alte deserturi. Dar frunzele acestei plante pline de vitamine conţin acid oxalic, foarte toxic pentru organismul uman.

Cireşele şi cianura

Sâmburii de cireşe conţin cianură de hidrogen. Nu înghiţii niciodată sâmburii de la cireşe, mai ales dacă sunt crăpaţi sau sparţi în două. O cireaşă conţine circa 0,17 grame de cianură al fiecare gram de sâmbure, iar pentru a provoca moartea, substanţa trebuie să depăşească 1,50 mg pe kilogram corp.

Nucşoara dă halucinaţii

Nucşoara este un condiment natural, delicios, dar şi periculos în cantităţi mari. Numai două linguri de nucşoară pot provoca halucinaţii grave, asemănătoare consumului unor droguri obţinute chimic.

Mai mult pe unica.ro