Alimente care îţi dau energie toamna

A venit frigul şi te gândeşti cu nostalgie la piersici, la caise, la roşiile multicolore de care te-ai bucurat toată vara. Şi aşa eşti mai puţin atent la dovlecii care au inundat pieţele sau la ciuperci. Nu uita însă că fructele şi legumele de toamna sunt pline de beneficii pentru sănătate.

30 oct. 2014, 09:49
Alimente care îţi dau energie toamna

Uite cateva alimente care iti dau energie toamna si pe care le poti manca fara moderatie, in zilele scurte si friguroase.

Dovlecii

Orice soi ar fi, dovlecii sunt plini de antioxidanti si protejeaza corpul de radicalii liberi, responsabili, printre altele, de bolile cardiovasculare. Culoarea portocalie a dovlecilor se datoreaza betacarotenului, un aliat in lupta cu imbatranirea si in prevenirea cancerului.

Citeşte şi Beneficiile seminţelor de dovleac. De ce este bine să le consumi

Poti face supe de dovleac, dovleac la cuptor sau diverse prajituri cu dovleac. Aromatizat cu un praf de nucsoara sau de scortisoara, dovleacul are o savoare deosebita.

Citricele

Pline de vitamina C, portocalele, mandarinele si grepfrutul iti inveselesc zilele de toamna. Aceste fructe combat eficient stresul, participand la producerea de noradrenalina si dopamina, numite si hormonii fericirii. Iar lamaile te protejeaza de dureri in gat si raceli, gratie proprietatilor anti-inflamatoare si a actiunii antiseptice.

Citeste articol integral pe CuradeMiere.ro.