Alimente care pot produce inflamaţii în organism

Inflamaţiile nu sunt neapărat ceva rău. Ele sunt un răspuns al organismului la răni sau infecţii, prin care sistemul imunitar ne apără de potenţiali factori dăunători. Atunci când, de exemplu, te tai la mână, sistemul imunitar împinge mai mult sânge în organism, pentru a trimite în zona afectată "agenţii". Aşa apare inflamaţia, adică roşeaţa, căldura, umflarea şi durerea în respectivul perimetru. Dacă aceste inflamaţii sunt perfect normale, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre inflamaţiile cronice.

RomaniaTV.net
28 mart. 2013, 06:56
Alimente care pot produce inflamaţii în organism

Inflamaţiile cronice sunt destul de grave întrucât sistemul imunitar este tot timpul în alertă şi generează celule care să apere organismul de un duşman inexistent. În acest fel se ajunge la boli precum cancerul, bolile cardiovasculare, artrita, Alzheimer şi altele.

Această manifestare poate fi cauzată de mulţi factori, de la obezitate, până la respirarea unui aer poluat. Stilul de viaţă are, de asemenea, o contribuţie importantă. Fumatul, sedentarismul, lipsa somnului contribuie la accelerarea acestei boli.

Potrivit medicului nutriţionist Jessica Black, autoarea cărţii Dieta Antiinflamatorie, alimentele pot contribui şi ele la apariţia inflamaţiilor cronice. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le elimini din alimentaţia ta, dacă vrei să n-ai de-a face cu inflamaţia cronică.

1. Grăsimile trans. Deşi în general, în industria alimentară, se sesizează o scădere a concentraţiei de grăsimi trans din alimentele procesate, ar fi totuşi indicat să urmăreşti pe etichetă cât ulei hidrogenat sau parţial hidrogenat conţine respectivul preparat.

2. Zahărul. Vestea bună că sunt din ce în ce mai puţine grăsimi trans în alimentele procesate este însoţită de una rea. Acestea sunt înlocuite cu zahăr, pentru a da savoarea dispărută odată cu eliminarea grăsimilor.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Sfaturi de sănătate din întreaga lume