Alimente care scad eficient colesterolul rău

Din cauza stilului de viaţă din care lipseşte aproape cu desăvârşire exerciţiul fizic precum şi un regim alimentar bogat n grasimi, tot mai mulţi oameni au probleme cu colesterolul. Nu este de mirare că milioane de oameni suferă de boli cardiovasculare. Cum aceste afecţiuni nu dor, de cele mai multe ori pacienţii ajung la doctor prea târziu, atunci când nu mai este mare lucru de făcut.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 05:43
Alimente care scad eficient colesterolul rău

Tocmai de aceea este indicat ca, indiferent de vârstă, să-ţi verifici anual nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, iar dacă acestea sunt mai mari decât este normal ar trebui să vorbeşti cu un specialist să vezi ce trebuie schimbat în stilul tău de viaţă. Oricum, cel mai bun sfat pe care îl oferă medicii este că mai bine să previi decât să tratezi.

Iata un top al celor mai bune alimente care ţin colesterolul sub control şi determină o ameliorare a nivelului colesterolului.
 
1. Nucile, migdalele şi alunele sunt principalii combatanţi în lupta cu colesterolul

Aceste alimente sunt bogate în acizi graşi nesaturaţi, în fibre, minerale, vitamine şi alte elemente precum antioxidanţii. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Loma Linda din California, persoanele care au consumat în medie 67 g de migdale, nuci sau alte fructe cu coaja tare, pe zi, au înregistrat o scădere cu până la 5,1% a nivelului total de colesterol. La cercetare au participat 583 persoane cu niveluri scăzute sau ridicate ale colesterolului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.