Alimente care te ajută să ţii cancerul departe

Anumite proteine din sistemul nostru imunitar deţin instrucţiuni precise pentru distrugerea tumorilor canceroase. Într-un corp sănătos, această abilitate înnăscută se află mereu prezentă şi este eficace, fără a avea nevoie să fie impulsionată cu medicamente.

20 iul. 2013, 19:47
Alimente care te ajută să ţii cancerul departe

Cercetatorii de la Universitatea de stat din Pennsylvania au adus dovezi clare care demonstreaza modul in care anumite alimente impiedica dezvoltarea tumorilor canceroase. Asta nu inseamna ca bolnavul ar trebui sa renunte la chimioterapie sau la alte forme de tratament.

1. Turmeric

Curcuma este, probabil, cel mai puternic antioxidant cunoscut din popularul condiment Indian turmeric, are o multime de beneficii pentru sanatate. Un studiu recent a aratat ca poate impiedica trecerea la metastaza.

Curcuma are efecte anti-inflamatorii si antioxidant care inhiba factorul de necroza tumorala alfa. Potrivit numeroaselor studii de specialitate turmericul pare ca are efecte mult mai bune decat multe produse farmaceutice si, spre deosebire de acestea din urma, nu are efecte adverse.

2. Strugurii si resveratrolul

Resveratrolul este un fenol care contribuie la potentialul antioxidant al strugurilor rosii. Resveratrolul reduce oxidarea care cauzeaza moartea celulelor. S-a demonstrat ca această substanţă impiedica producerea de oxid nitric si TNF-Ain timpul infectiilor cronice care pot cauza afectiuni severe ale ficatului.

Insa, probabil, ca cea mai importanta proprietate a resveratrolului este abilitatea sa de a impiedica Ciclooxigenaza-2 (CoX-2). CoX-2 are legatura cu cancerul si cresterile anormale din tractul intestinal. Inhibitorii naturali ai CoX-2 reduc dezvoltarea celulelor canceroase.

Afla mai multe alimente pe sfatulparintilor.ro