Alimente care te deprimă. Stai departe de ele!

Stiati ca exista o legatura directa intre dispozitia pe care o avem – toanele, starile, cu alte cuvinte – si alimentele pe care le mancam? Nu ne prea gandim la o asemenea legatura, insa ea exista. Sunt ceea ce specialistii numesc „mood foods" – mancare de stare.

RomaniaTV.net
29 aug. 2018, 05:21
Alimente care te deprimă. Stai departe de ele!

Ciorba de perisoare. Retete de colectie! Top 200 cele mai frumoase declaratii de dragoste Ce inseamna cand visezi serpi. Sa te temi sau sa te bucuri

Da, mancarea influenteaza starea noastra de spirit, nu este nicio indoiala, din pricina proceselor ce se petrec in creier la nivel de celule si neurotransmitatori. Indiferent ca ne pricepem sau nu la aceste detalii, e important sa retinem care sunt starile generate de care alimente.

Legumele si fructele calmeaza

Mancarea care are un nivel glicemic scazut, (legumele, fructele, cerealele integrale), are un efect relaxant asupra starii noastre de spirit din cauza ca nu produce variatii prea mari asupra nivelului de zahar din sange si deci organismul nu secreta hormoni de stress.

Sucurile acidulate si bomboanele tulbura starea de bine

Zaharul continut in produsele din comert, cum ar fi bauturile carbogazoase, glazuri de prajituri, toate dulciurile rafinate, cauzeaza fluctuatii in dispozitiile noastre din pricina nivelului de zahar din sange pe care ele il dau peste cap. Glicemia creste foarte mult apoi scade brusc si te lasa intr-o stare de iritare si nemultumire. Acest efect nociv poate fi cat de cat diminuat daca respectivele alimente nesanatoase sunt consumate in combinatie cu produse ce contin grasimi sau fibre.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.