Alimente care-ţi alungă foamea şi cu care nu te îngraşi

Pentru a slăbi nu este nevoie să te înfometezi. Poţi include în meniul tău alimente care îţi ţin de foame şi care ajută la arderea grăsimilor, scrie eva.ro.

RomaniaTV.net
16 aug. 2012, 06:03
Alimente care-ţi alungă foamea şi cu care nu te îngraşi

Iată câteva alimente care îţi alungă foamea şi cu care îţi poţi menţine silueta:

1. Alimente care conţin proteine şi fibre. Un studiu arată faptul că persoanele care consumă cu moderaţie proteine nu mai resimt senzaţia de foame.

Proteinele slabe sunt primele pe lista celor mai săţioase alimente, fiind urmate de alimentele bogate în fibre„, spune medicul nutriţionist Emily Banes de la Houston Northwest Medical Center.

Alimente care conţin proteine: carnea slabă, peştele, produsele lactate, ouăle, legumele, fasolea, lintea, năutul, quinoa.

Alimente care conţin fibre: tărâţele de psyllium, seminţele de in, legumele, fructele, tărâţele de grâu, fulgii de ovăz, alunele de pădure.

2. Fructe şi legume. Potrivit unui alt studiu realizat pe un eşantion de 71 de femei care sufereau de obezitate, s-a constatat că cele care au inclus legume şi fructe în alimentaţia zilnică au reuşit să slăbească fără să simtă constant senzaţia de foame.

3. Supe şi ciorbe. Două porţii de supă (de legume sau carne slabă) pe zi îţi alungă foamea şi te ajută să-ţi menţii silueta.

Un studiu a arătat faptul că atunci când mănânci supa înaintea de felul doi, vei reduce astfel cu 20% cantitatea de mâncare pe care o vei consuma apoi.

4. Cereale integrale. Cerealele integrale sunt cu mult mai săţioase şi mai sănătoase, decât alte produse de panificaţie.