Alimente care-ţi fac mintea brici

Cu toții avem momente când uităm, ba să ne prezentăm la o întâlnire, ba să punem ceasul să sune sau să dăm drumul la emisiunea preferată. Ca să-ți păstrezi acuitatea mentală, consumă alimentele de mai jos, pe termen lung.

RomaniaTV.net
02 nov. 2016, 12:17
Alimente care-ţi fac mintea brici

Stresul oxidativ, inamicul creierului

Stresul oxidativ se numără printre cei mai mari inamici ai creierului, și este rezultatul radicalilor liberi în exces, generați de poluare, stres, boli, toxine șamd. Prea mulții radicali liberi generează reacții inflamatorii în lanț, care pot să afecteze celulele creierului până la nivel de ADN. Antioxidanții pot bloca acest ciclu distructiv – de aceea e bine să-i incluzi în dieta zilnică.

Surse naturale de antioxidanți pentru creier

Surse naturale de antioxidanți sunt: afinele, fructele de pădure în general, fasolea, prunele. Anumite ierburi aromate și condimente  – salvia, rozmarin, ghimbir, curcuma – sunt au și ei o zestre bogată în acești compuși benefici.

Citeşte şi  Vrei să slăbeşti şi să ai şi o memorie de fier? Uite ce trebuie să mănânci

Surse naturale de omega 3 pentru creier

Acizii grași omega trei sunt și ei cruciali pentru sănătatea creierului. Surse de omega 3 sunt carnea de pește, semințe de in, nuci și semințe crude, carnea de vită din gospodărie.

De unde iei vitamina E pentru creier

Vitamina E este cunoscută ca având proprietatea de a îmbunătăți sănătatea creierului, ea având și un puternic efect antioxidant. Surse de vitamina E: uleiurile vegetale, cerealele integrale, legumele cu frunze verzi, nucile, semințele, gălbenușul de ou, ficatul, untul, smântâna.

Exercițiile fizice ajută creierul

Studiile arată legătura dintre exercițiil zilnice și o mai bună funcționarea a creierului. Un studiu a arătat, spre exemplu, că femeile de peste 65 de ani care mergeau zilnic 30 de minute au înregistrat o încetinire a declinului mental.

Aceste plante îţi protejează ficatul