Alimente care topesc celulita. Ce poţi mânca să scapi de aspectul de „coajă de portocală”

Alimente care topesc celulita. Majoritatea femeilor se confruntă cu aspectul de "coajă de portocală", la unele este mai accentuat, iar la altele se vede doar în anumite situaţii. Pentru a o elimina, este foarte important să avem o alimentație sănătoasă zi de zi și să ne hidratăm suficient.

11 dec. 2021, 18:02
Alimente care topesc celulita. Ce poţi mânca să scapi de aspectul de „coajă de portocală”
Alimente care topesc celulita

Alimente care topesc celulita. Termenul de celulită este folosit pentru a descrie aspectul de coajă de portocală al pielii. Ea este mai frecventă la femei decât la bărbați, iar asta din cauza modului în care corpul feminin stochează și distribuie grăsimea, mușchii și țesutul conjunctiv.

Citeşte şi: Toate femeile trebuie să ştie această metodă. Cum să scapi eficient de celulită. Un specialist atrage atenţia: „O reducere cu 1-2 trepte se obține în prima lună”

Alimente care topesc celulita

Nutriționistul Gianluca Mech ne spune ce alimente ne pot fi aliați de nădejde în lupta cu celulita. „Celulita este mai frecventă la persoanele care au exces de grăsime, așa că schimbarea dietei poate fi una dintre cele mai eficiente modalități de combatere a acestei probleme.

Alimentele bogate în fibre sunt deosebit de benefice pentru reducerea celulitei și pot avea un efect pozitiv asupra pierderii în greutate și prevenirii apariției depozitelor de grăsime”, declară nutriționistul Gianluca Mech, potrivit Csid.ro.

Broccoli

Sărac în calorii și bogat în nutrienți, broccoli este un superaliment pe care, indiferent de situație, ar trebui să-l includem în dieta de zi cu zi.

Acidul alfa lipoic este o substanță naturală găsită în broccoli, care împiedică întărirea colagenului, prevenind astfel apariția celulitei, declară nutriționistul Gianluca Mech.

Fructe de goji

Fiind unele dintre cele mai hrănitoare superalimente, fructele de goji sunt extrem de eficiente în combaterea celulitei. Flavonoidele pe care le conțin contribuie la sănătatea ficatului și detoxifierea organismului.

Coacăze roșii

Toxinele care se acumulează sub piele reduc elasticitatea pielii și restricționează circulația sângelui în capilare. Alimentele precum coacăzele roșii, care sunt bogate în antioxidanți, luptă împotriva acumulării acestor toxine.

Ardei gras

Ardeiul gras este bogat în vitamina C, principalul nutrient implicat în procesul de formare a colagenului. Datorită conținutului ridicat de vitamina C, ardeii grași stimulează producția de colagen, dând elasticitate pielii și reducând astfel celulita.

Pătrunjel

Pătrunjelul este un aliment diuretic care curăță rinichii și ne scapă de retenția de apă. De asemenea, conține vitamine care contribuie la sănătatea pielii, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Ciuperci

Acidul veratric fenolic este un compus care se găsește în ciuperci și despre care se știe că are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea celulitei și chiar a ridurilor!

Germeni

Vitaminele A, B, C, D, E și K, acidul folic, fierul, calciul, magneziul și zincul se găsesc în germeni. Acestea stimulează circulația sângelui, ajută la funcționarea ficatului și îmbunătățesc sănătatea pielii. Când circulația funcționează la parametri normali, iar pielea este sănătoasă, celulita este automat redusă, mai spune nutriționistul Gianluca Mech.