Alimente de care NU se ating nutriţioniştii şi de ce nu o fac

Cine ştie cel mai bine ce este sănătos şi ce este absolut nociv dacă nu nutriţioniştii?!

29 ian. 2016, 07:06
Alimente de care NU se ating nutriţioniştii şi de ce nu o fac

Carne procesata si branzeturile conservate

Produsele animale procesate, carnea si branzeturile mai ales, sunt pline de agenti de ingrosare, conservanti si aditivi periculosi, iar – in unele cazuri – contin prea putina materie prima (carne si lapte), atrage atentia medicul dietician Jaclyn London de la Spitalul Mount Sinai din New York, care recomanda (in limita posibilitatilor) produsele din carne si lapte de a carei provenienta (de la tara) suntem absolut siguri.

Cerealele procesate

A consuma cereale integrale in cantitati mici zilnic este un plus nutritiv pentru organism, dar trebuie sa stim cum sa le alegem. Cele mai mediatizate cereale recomandate la micul dejun, spre exemplu, sunt, de fapt, o bomba de carbohidrati si de zaharuri, spune nutritionistul Brooke Alpert, fondator al „B Nutritious”. In loc sa optati pentru asa ceva, mai bine mancati fulgi de ovaz, secara, grau, orz nealterati in niciun fel.

Puteti adauga seminte de in, de psyllium, de dovleac, de chia, putine fructe uscate, toate gasite in starea lor naturala la magazine naturiste, dar si in unele supermarketuri. Sunt foarte nutritive! Mai mult, va puteti crea propriul vostru preparat „musli” in functie de gust. Atentie insa! Nu depasiti mai mult de 50 de grame pe zi, iar inainte si dupa consum asigurati-va ca beti cel putin 2 litri de apa pe zi. Cerealele sunt foarte nutritive, bogate in fibre, dar daca nu sunt acompaniate de apa, pot duce la constipatie.

Citeşte continuarea pe Lyla.ro