Alimente de evitat dacă vrei să rămâi gravidă

Îți dorești să-ți mărești familia dar vestea bună se lasă așteptată? Infertilitatea poate avea drept cauze și unele alegeri alimentare. Iată ce alimente să eviți dacă vrei să rămâi însărcinată!

RomaniaTV.net
10 nov. 2016, 14:24
Alimente de evitat dacă vrei să rămâi gravidă

Cafea

Te numeri printre persoanele care beau cel puțin 3-4 cafele pe zi? Ei bine, s-a constatat că cei care femeile care beau multă cafea zilnic, mai exact peste 200 de grame pot avea probleme în a rămâne însărcinate.

Soia

Soia modificată genetic poate conține mult estrogen, iar excesul de acest hormon poate duce la dezechilibre hormonale, care afectează procesul de ovulație. Nu este de ajuns să eviți cosumul de soia, ci verifică și etichetele altor produse deoarece pot avea soia sau lapte de soia în compoziția lor.

Citeşte şi  Mişcarea fizică în sarcină. Iată ce puteţi face în anotimpul rece

Alcool

Probabil că știi deja că nu trebuie să bei alcool în timpul sarcinii, însă consumul său este contraindicat și înainte de aceasta, mai ales în perioadele în care vrei să concepi un bebeluș. Cantitatea maximă pe care ai voie să o bei pe zi este echivalentul unui pahar cu vin roșu. În caz contrar, te poți confrunta cu nivele crescute de estrogen și progesteron, care să-ți afecteze fertilitatea.

Bacon

Această specialitate din carne conține foarte multe grăsimi, care-ți pot influența șansele de a rămâne gravidă. Baconul nu este recomandat nici pentru bărbați, deoarece scade calitatea spermei.

Zahăr

Consumul în exces de dulciuri și băuturi cu un conținut ridicat de zahăr pot duce la scăderea numărului de hormoni responsabili de buna funcționare a ovarelor sau a uterului. Așadar, renunță pentru o perioadă la dulciuri sau alege-le pe cele preparate în casă, unde poți supraveghea cantitatea de zahăr adăugată.

Aceste alimente țin DIABETUL sub control