Alimente de iarnă care te pot ajuta să slăbeşti

Sezonul rece este și sezonul îngrășării, pentru multe dintre noi. Sălățele de vară sunt adesea înlocuite de mâncărurile grele preparate pe timp răcoros. Deși nu mai găsim legume și fructe proaspete ca pe timpul verii, există câteva care nu numai că pot contribui creșterii imunității organismului, dar ne și pot ajută să dăm jos câteva kilograme înainte să ne surprindă primăvară.

23 sept. 2013, 05:47
Alimente de iarnă care te pot ajuta să slăbeşti

Portocalele

Iarna are miros de portocala, considera multa lume. Si de ce sa nu ne bucuram de beneficiile aduse de aceste citrice. Acestea – si aici incluem si mandarinele, clementinele si tangerinele, pe langa portocale – sunt pline de vitamina C, de fibre si contin putine calorii. Nutritionistii consultati de ivillage.com ne recomanda ca fructele sa fie mancate intregi, nu stoarse, caci atunci ne infruptam dintr-o singura portocala, in timp ce, pentru un pahar de suc, vom folosi aproximativ trei.

Grepfruitul

Cele mai recente studii arata ca un grepfrut mancat inainte de masa cu aproximativ 30 de minute va va determina sa mancat cantitativ mai putin. Practic, grepfrutul echilibreaza secretia de insulina a pancreasului.
Cu cat pancreasul secreta mai putin insulina dupa mancati, cu atat mai putin din masa respectiva va fi depozitata ca grasime in organism. Totodata, un grepfrut care contine aproximativ 50 de calorii

Varza

Varza este considerata o planta specifica sezonului rece, cand se consuma din belsug. Evident, nu discutam de varza murata din sarmale, ci de cea proaspata, plina de fibre.

Citeşte continuarea pe Lyla.ro