Alimente esenţiale pentru o imunitate bună toamnă

Toamna începe să își facă simțită prezența cu fiecare zi care trece. Dar modificările de temperatură ne afectează sistemul imunitar, ceea ce înseamnă că organismul devine mult mai vulnerabil la răceli și gripă. Pentru a preveni afecțiunile comune toamnei, ar trebui să consumăm mai multe legume și fructe.

14 sept. 2017, 08:29
Alimente esenţiale pentru o imunitate bună toamnă

Pe lângă toate substanțele nutritive pe care luăm din fructe și legume, mai există un remediul natural pe bază de miere și lămâie, care întărește sistemul imunitar. Lămâia este o sursă bogată de vitamina C și alți antioxidanți care curăță și purifică întregul organism de toxine. De asemenea, mierea este cunoscută pentru proprietățile antibacteriene pe care le deține.

În plus, amestecul mai conține și ghimbir, care are proprietăți terapeutice și antioxidante. Ghimbirul este recomandat pentru tratarea durerii de gât, pentru întărirea imunității și stimularea pierderii în greutate.

Ai nevoie de:
– sucul de la două lămâi

– 2 linguri de miere

– o jumătate de rădăcină de ghimbir

– un borcan de sticlă

Mod de preparare:

Spală și feliază ghimbirul, apoi pune-l în borcanul curat. Adaugă peste el sucul de la lămâi și mierea. Amestecă cu o lingură în borcan, pune-i capacul și dă-l la frigider. Lasă-l câteva zile. După care, pui câte o jumătate de lingură din amestec în apă caldă și bea-o pe tot parcursul zilei.

Ceaiul din frunză de măslin, leac pentru bolile comune.