Alimente incredibile care ţin inima sănătoasă

Bolile cardiovasculare fac din ce în ce mai multe victime, atât în rândul romanilor, cât şi la nivel internaţional. Deşi, în majoritatea cazurilor, apar în a doua jumătate a vieţii, prevenirea lor printr-o alimentaţie corectă este indicată încă din tinereţe.

RomaniaTV.net
10 aug. 2013, 12:40
Alimente incredibile care ţin inima sănătoasă

Primul pas este sa aflati care sunt alimentele care contribuie cel mai mult la sanatatea inimilor voastre.

1. Somonul

Asociatia Americana pentru Inima recomanda cel putin doua mese pe saptamana, care sa contina peste. Somonul, bogat in aciz grasi omega-3, este cea mai eficienta specie de peste pentru prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Acesta ajuta la reducerea nivelului colesterolului din sange, la reglarea tensiunii arteriale si scade riscul de aparitie a aritmiilor cardiace.

2. Uleiul

Renuntati la unt si la uleiul de floarea soarelui. Alegeti uleiul de masline, de rapita sau de palmier pentru prepararea mancarurilor. Acestea contin grasimi „bune”, monosaturate, care – in cantitati moderate – contribuie la sanatatea inimii si a sistemului vascular.

3. Nucile si alunele

Nucile, alunele, midgalele, dar si alte tipuri de seminte (nu prajite, cel mult coapte) sunt o sursa exceptionala de proteine care pot inlocui chiar aportul proteic obtinut din carne. Un studiu recent citat de HuffPost Healthy Living arata ca aceste seminte pot scadea riscul producerii unui atac vascular cerebral cu pana la 17%. Totodata, grasimile nesaturate pe care le contin ajuta la reducerea colesterolului. Totusi, aveti grija la portii. Nucile, alunele de padure, caju, fisticul sau migdalele au multe calorii, portia ideala zilnica fiind de 50 de grame.

Continuarea pe Lyla.ro.