Alimente interzise în Biblie. Ce mâncăruri sunt considerate „necurate”

Alimentatia crestinilor trebuie sa fie una simpla, chibzuita si sanatoasa, sustin Parintii Bisericii din primele secole. Multe dintre mancarurile pe care le consumam zilnic sunt considerate "necurate". Iata lista de alimente interzise de Biblie.

17 feb. 2015, 12:23

Iisus Hristos spunea: „Viata este mult mai importanta decat hrana”, scrie click.ro. În Sfanta Scriptura a Vechiului Testament se vede ca Dumnezeu a poruncit poporului Sau, Israel sa se abtina de a manca din carnea unor animale, pasari si a altor vietati ce traiesc in mare si pe uscat, acestea fiind alimente interzise in Biblie.

Citeşte şi Lucruri interzise în Biblie. O să rămâi cu gura căscată când vei vedea ce merită o femeie dacă păcătuieşte

– Carnea de porc. Este cea mai cautata in Romania, acoperind aproape jumatate din consumul de carne, de circa 60 de kilograme pe cap de locuitor pe an. „Sa nu mancati carne de porc si sa nu va atingeti de el”. (Leviticul 11:7-8)

– Carnea de porc ocupa prima pozitie in topul cu alimente interzise in Biblie

– Carnea de iepure. Este bogata in proteine, gustoasa, dar se regaseste pe lista de alimente interzise in Biblie. „Iepurele de casa e necurat pentru voi”.

– Carnea de camila. Australienii sunt printre cei mai inraiti consumatori de acest tip de carne. Macelariile din Australia comercializeaza burgeri si carnati preparati din carne de camila. Si unele restaurante romanesti servesc astfel de carne.

Citeşte şi Alimentele care taie pofta de mâncare

– Si o parte din carnea de pasare este pe lista de alimente interzise in Biblie. „Din pasari sa nu mancati si sa va ingretosati de acestea, ca sunt spurcate: vulturul, zgribtorul si vulturul de mare; corbul si soimul cu soiurile lor; toata cioara si soiurile ei; strutul, cucuveaua, randunica si uliul cu soiurile lui; huhurezul, lebada, pelicanul si cocorul; cocostarcul, pupaza si liliacul”.