Alimente nesănătoase care îţi pot afecta pielea

Te-ai gândit vreodată în ce măsură alimentele pe care le mănânci îţi pot afecta pielea? De-a lungul timpului nenumărate teorii au demonstrat faptul că un regim alimentar nesănătos poate crea o serie de probleme pielii, acest subiect controversat fiind mult mai complex şi mai profund decât pare.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 05:29
Alimente nesănătoase care îţi pot afecta pielea

Chiar daca unii specialisti spun ca nu exista dovezi in acest sens, este cunoscut faptul ca ceea ce mancam afecteaza puternic sanatatea noastra si, prin urmare, pielea noastra.

Exista alimente care consumate in exces si pe o perioada mai lunga de timp pot avea efecte negative asupra pielii, provocand acneea, ridurile si alte probleme cutanate, cum ar fi eczemele sau psoriazisul. Prin urmare, daca iti doresti o piele cu aspect tanar si stralucitor, asigura-te ca regimul tau alimentar include alimente nutritive, deci sanatoase.

Carbohidratii rafinati

Carbohidratii rafinati includ dulciurile, prajiturile si alte alimente procesate, care sunt lipsite de substante nutritive, cum ar fi vitaminele, fierul, fibrele. Aceste alimente sunt bogate in zahar si faina alba, iar consumate in cantitati mari duc la cresterea productiei de androgeni, hormoni masculini care stimuleaza activitatea glandelor sebacee si, prin urmare, productia de sebum, care poate duce la aparitia acneei.

Zaharul

Problema excesului de zahar este destul de complicata si incepe cu un proces numit glicozilare, care impiedica functionarea corecta a proteinelor. Colagenul, o componenta esentiala a pielii, reprezinta aproximativ 40% din proteinele corpului, iar daca acesta este afectat de glicozilare se pot resimti efectele negative ale acestui proces asupra pielii.

Continuarea pe Lyla.ro.