Alimente pe care nu credeai că le poţi congela

De multe ori nu poti rezista promotiilor din magazine si iti incarci cosul cu mancare. Doar ca, atunci cand vine momentul sa faci curatenie in frigider, te trezesti cu o multime de mancare expirata. Ce-ar fi ca, de cum ajungi acasa, sa pui mancarea in congelator!

27 iun. 2014, 07:07
Alimente pe care nu credeai că le poţi congela

Aproape toate alimentele pot fi congelate. Fructele si legumele foarte bogate in apa, cum ar fi pepenii sau dovelceii se inmoaie dupa ce ii decongelzi. Maioneza se taie, iar alimentele prajite nu mai sunt crocante si isi pierd gustul, dupa ce le tii la congelator. Uite cateva alimente pe care nu credeai ca le poti congela.

Usturoiul

Usturoiul se ingalbeneste si paleste inainte sa il folosesti pe tot. Congelat insa, isi pastreaza prospetimea si parfumul. Curata usturoiul, taie-l marunt si pune-l intr-o punga pentru congelator. Cand vrei sa-l folosesti, il poti pune in tigaie direct, fara sa il decongelezi.

Ouale

Cine ar fi crezut ca poti congela ouale? Este totusi o varianta foarte practica, daca cumperi un carton de oua si folosesti doar cateva, iar restul raman in frigider. Ouale nu se pun intregi in congelator. Sparge-le unul cate cate unul si pune-le apoi in pungi pentru congelator, cate doua sau patru, cate crezi ca vei folosi. Si mai practic este sa pui ouale la congelat in tavita pentru cuburi de gheata. Lasa-le apoi sa se decongeleze in frigider si le poti gati oricum vrei.

Bananele

Ai cumparat multe banane si incep sa se inngreasca? Nicio problema! Congelate cu coaja sau fara, pot fi folosite pentru parjituri sau sucuri de fructe.

Citeste mai mult pe curademiere.ro