Alimente pe care trebuie să le mănânci atunci când esti răcit

Atunci când ești răcit poți să apelezi la câteva trucuri care te pot scăpa din impas. Și unde mai pui că nu trebuie să iei medicamente. Iată câteva alimente pe care trebuie să le mănânci atunci când ești răcit.

11 oct. 2013, 06:24
Alimente pe care trebuie să le mănânci atunci când esti răcit

1. Batoane inghetate din suc natural de fructe

Da, suna ciudat, insa batoanele inghetate te vor ajuta sa calmezi gatul iritat, uscat si imflamat. Secretul in combaterea racelii este hidratarea, pentru a subtia mucusul si a fi mai usor de eliminat. Prepara batoanele inghetate din suc natural de fructe: mere, struguri, capsuni. Orice fruct ai in casa este bun.

2. Sandwich cu curcan

Carnea de curcan este extraordinara, este o sursa de proteina slaba care iti intareste corpul si-l energizeaza pentru a putea lupta cu boala. Incearca sa-i adaugi un sos de merisor pentru o aroma deosebita.

3. Suc proaspat de legume

O salata de legume de poate pune pe picioare, insa, este cam ultimul lucru la care te-ai gandi sa ti-l prepari atunci cand esti sleit de puteri din cauza racelii. Este mult mai simplu sa-ti faci un suc natural de legume. Doar le pui la blender si gata, ai un cocktail sanatos, plin de antioxidanti care iti vor intari sistemul imunitar. Daca ai pofta de „ceva dulce”, incearca sucul de fructe.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro