Alimente sănătoase pentru inima ta

Una dintre primele condiţii pentru a avea grijă de inima ta este să consumi alimente sănătoase. O a doua condiţie, pe lângă alimentele sănătoase, este să faci mişcare. În caz contrar tu îţi vei trăda inima, iar aceasta, mai devreme sau mai târziu, va da semne de oboseală.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 06:22
Alimente sănătoase pentru inima ta

Legumele verzi sunt bogate în potasiu, magneziu şi minerale care ajută la ţinerea sub control a presiune arteriale. Fibrele, vitamina A şi antioxidanţii (luteină şi zeaxantină) sunt şi ele de real folos pentru sănătatea inimii. Sfecla elveţiană poate fi servită la friptura pe grătar sau ca pat pentru peşte. De asemenea, legumele verzi pot fi pregătite sub forme de sote cu ulei de măsline şi usturoi asezonate cu piper şi cu ierburi aromate.

Studii recente asupra morcovilor au scos la iveală faptul că aceste legume ajută reglarea nivelului de zahăr în sânge şi reduce riscul de a dezvolta diabet. De asemenea, morcovii sunt în topul alimentelor care luptă împotriva colesterolului datorită conţinutului mare de fibre solubile, aceleaşi ca şi în cazul ovăzului. Adaugă morcovi la sosul de spaghetti.

Seminţele de in au 3 elemente esenţiale sănătăţii inimii: fibre, fitochimicale, numite lignan şi omega 3. Consumă seminţe de in cu cereale şi iaurt, iar inima ta îţi va fi recunoscătoare.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.