Alimentele care îţi „fură” tinereţea

Chimicalele din toate alimentele pe care le consumăm în fiecare zi, precum şi cele din produsele de îngrijire corporală şi cosmetică ne afectează tinereţea. La toate acestea se adaugă şi alimentele pot avea unul dintre cele mai puternice efecte în accelerarea îmbătrânirii.

RomaniaTV.net
10 aug. 2012, 16:32
Alimentele care îţi „fură” tinereţea

Alimentele bogate în zahăr nu doar irită mucoasa intestinală, ci chinuiesc şi pancreasul şi accelerează şi procesele de îmbătrânire. Specialiştii susţin că zahărul produce în organismul nostru multiple efecte negative, printre care şi acela de a distruge reţeaua de colagen subcutanată, cea care menţine elasticitatea şi fermitatea pielii.

O altă categorie de alimente care predispun la îmbătrânirea precoce este reprezentată de alimentele prăjite. În această categorie întră şi toate preparatele care implică prăjirea unor alimente, precum ceapă călită sau mâncarea cu ulei la cuptor, potrivit Kudika.ro.

Alte categorii de alimente de vină pentru îmbătrânire sunt mezelurile şi alimentele grase. Grăsimile saturate şi hidrogenate care au efecte negative asupra tinereţii noastre se găsesc în alimente precum cârnaţii, mezelurile, sosurile şi maionezele din comerţ, prăjiturile cu creme, cremele de ciocolată, ciocolata, preparatele prăjite şi alimentele de tip fast-food.