Alimentele care îți pot influența starea de spirit. Ce recomandă nutriționiștii: „Stomacul este al doilea creier”

Există mai multe alimente care ne pot influența starea emoțională. Anca Alungulesei, nutriționist, a explicat în ce măsură ne afectează acestea viața de zi cu zi.

27 iun. 2023, 13:15
Alimentele care îți pot influența starea de spirit. Ce recomandă nutriționiștii: „Stomacul este al doilea creier”

Așadar, Anca Alungulesei spune că alimentele pe care le mâncăm nu fac bine doar organismului, ci și minții. Nutriționistul a explicat că starea de spirit poate fi influențată într-un procent mare de ce avem în farfurie.

Citește și Efect de bumerang! Unele alimente se pot scumpi, anunţul făcut de Marcel Boloş

„Alimentele au o influență asupra stării emoționale, ne gândim că atunci când mâncăm ceva, mâncăm doar ca să extragem nutrienții ca să-i fie bine corpului. Când vine vorba despre starea noastră de fericire, este momentul să aducem în discuție serotonina, hormonul fericirii. Stomacul este al doilea creier și atunci ceea ce noi mâncăm influențează secreția de serotonină și sănătatea bacteriilor intestinale”, a declarat Anca Alungulesei, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Nutriționistul a enumerat produsele pe care ar trebui să le consumăm ca să ne dea o stare de spirit bună. Printre acestea se numără spanacul, nucile, migdalele.

Citește și Marcel Ciolacu, prima lovitură, scade preţul alimentelor de bază. Marii retaileri au fost de acord cu propunerea lui premierului

„Am pregătit aici ciocolata neagră, cu foarte puțini îndulcitori și mult cacao. E bine să o mănânci după masă. Bananele ne oferă și ele o stare de bine. Spanacul este și el o sursă bună de magneziu, nucile, migdalele, toate acestea ajută organismul să secrete această serotonină, pe care toți o căutăm. Avem și alimente acre, precum lămâile, murăturile, care sunt minunate, ajută flora intestinală, o hrănește, ar trebui să le consumăm zilnic. Mai avem oțetul și cidrul de mere, bune pentru curățarea organismului. Deci avem categoria de fructe, legume, verdețuri, nuci, semințe. Ideal este ca nucile să fie hidratate, acest proces fiind foarte simplu, eu le am mereu la hidratat, apoi le pun în frigider, și le cojești coaja.”, a mai spus nutriționistul.

Alimentele care accentuează starea de tristețe

„Dacă ne uităm la prăjituri, ele sunt apetisante, au gust bun, cartofii prăjiți la fel, dar ele ne fac fericiți pentru moment. Când trec aceste momente, se amplifică stările de anxietate, de depresie, persoanele care au dezechilibre cu glanda tiroidă, se amplifică aceste efecte, pentru că înseamnă zahăr. Cartofii au un procent de amidon mare și tot în zahăr se transformă și am adăugat și ciocolata aici, care este cu mult zahăr. Ține doar de alegerea noastră, gusturile se educă. Papilelor noastre gustative le ia în jur de 14 zile să se regenereze, evident că atunci când mănânc mai mult zahăr, ele vor cere mai mult zahăr. În momentul în care simt să mănânc mai mult acru, înseamnă că bacteriile intestinale funcționează cum trebuie. Trebuie un exercițiu, noi suntem adulți, nu e greu, e nevoie de un mic efort, ca să ne reeducăm gusturile.”, a mai spus aceasta.