Alimentele care îţi provoacă migrene. Vezi de ce anume să te fereşti

Durerile de cap ne pun piedici deseori în viaţa de zi cu zi. Deşi poate nu te-ai fi gândit vreodată, unele alimente îţi pot provoca asemenea migrene.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 18:48
Alimentele care îţi provoacă migrene. Vezi de ce anume să te fereşti

Unul dintre alimentele care îţi poate provoca dureri de cap este brânza învechită. Cu cât a trecut mai mult timp de la fabricarea ei, cu atât conţine mai multă tiramină. În cazul migrenelor persistente, trebuie evitată brânza gorgonzola, feta şi sortimentele cu mucegai sau cele elveţiene, scrie ziare.com.

Conservanţii din carnea procesată şi sosul de soia sau chimicalele din alimente duc la migrene.

Bananele sau nucile se află şi ele pe lista alimentelor care provoacă dureri de cap. Ambele conţin tiramină. Există şi alte fructe care conţin această substanţă: avocado, papaya, smochinele şi prunele.

Lista continuă cu cafeina şi alcoolul. Pe de-o parte, cafeina este adaugată în multe medicamente, deoarece contribuie la o absorbire mai rapidă a substanţelor active. Dacă vei consuma prea multă cafea, concomitent cu pastile, rişti să ai dureri de cap. Pe de altă parte, alcoolul duce la creşterea fluxului sanguin către creier, ducând astfel la deshidratare, cauzând implicit dureri de cap.

Sunt şi alimente care pot trata şi preveni durerile de cap.

Acizii graşi omega 3 sunt sănătoşi şi tratează migrenele. Se găsesc în somon, sardine, seminţe de in şi alte seminţe, nuci şi legume cu frunze verzi.

Alimentele bogate în apă şi magneziu, precum pepenele, castraveţii şi roşiile sunt indicate de asemenea în tratarea durerilor de cap.

Şi spanacul care conţine riboflavină şi vitamina B are capacitatea de a preveni migrenele.