Alimentele care mențin creierul sănătos. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Sunt un fel de spiriduși care deschid căile optimismului”

Alimentele care mențin creierul sănătos. Ele reprezintă un adevărat combustibil pentru creier şi ne ajută să fim şi mai optimişti, ne învaţă renumitul medic Vlad Ciurea. Primul care conține foarte mulți antioxidanți este mango, un fruct extrem de delicios.

19 aug. 2023, 18:05
Alimentele care mențin creierul sănătos. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Sunt un fel de spiriduși care deschid căile optimismului”

Alimentele care mențin creierul sănătos sunt mango, nucile și spanacul. Acestea conţin antioxidanţi care se duc în creier şi funcţionează ca un fel de „spiriduşi”, deschizând căile optimismului, spune prof. dr. Vlad Ciurea, neurochirurg.

Citește și: Ce dulciuri sunt bune pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Nu-i place orice, este un organism foarte mofturos”

Alimentele care mențin creierul sănătos

Cea mai bună carne este carnea slabă de curcan şi peştele. Puţină slănină face bine, avem adicţie, iar ceapa roşie este formidabilă. 

Nucile, mango și spanacul – acestea sunt antioxidanți, se duc în creier și mai fac ceva: dezvoltă niște substanțe, neurotransmițători, care sunt un fel de spiriduși care deschid căile optimismului. (…)

Creierul are niște părți care trebuie menajate, ca să poată funcționa. Creierul trebuie odihnit şi lăsat să se refacă. Una este să dormi, alta este să refaci creierul.

Mergeți la munte, mergeți pe câmpie, stați în iarbă verde, uitați-vă la soare, deschideți geamul dimineața. Toate acestea nu fac decât să îmbunătățească starea de funcționare a creierului.

Aer curat, apă cât mai curată, mișcare, înviorare. Mişcarea, exerciţiul fizic mișcă întreg organismul, se produce ca la locomotivă, când porneşti. Este o zonă în creier care pornește de dimineață și creierul are o funcționalitate.

În cazul celor care stau lipiți de scaun și numai la televizor, ei își reduc existența. Deci, mişcaţi-vă!„, a spus prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.