Alimentele care ne fac fericiţi

Hormonul fericirii - serotonina - este acel mic "element" din corpul nostru responsabil pentru starea de euforie. Află care sunt alimentele delicioase care ne fac pur şi simplu fericiţi.

RomaniaTV.net
05 sept. 2012, 12:31
Alimentele care ne fac fericiţi

Ciocolata ne poate binedispune pe loc nu doar datorită gustului dulce, ci şi datorită proprietăţilor sale chimice. Ciocolata conţine o chimicală (anadamină) care ne energizează şi ne îmbunătăţeşte starea de spirit, determinându-ne să ne simţim confortabili sau chiar euforici, scrie Kudika.ro.

Atunci când vrem, să ne simţim fericiţi, orezul este o alegere excelentă. Deşi conţine carbohidraţi, consumat în cantităţi echilibrate nu îţi afectează greutatea şi te ajută să îţi îmbunătăţeşti starea de spirit.

Consumul de lapte şi produsele făcute din acesta ne fac să ne simţim mai liniştiti şi mai fericiţi. La fel, dacă bei lapte înainte de culcare vei dormi mai bine şi îi vei oferi propriului organism aportul zilnic necesar de calciu.

Citricele şi în special portocalele nu sunt bune doar pentru propria noastră sănătate, ci acţionează puternic şi la nivel psihic, ajutându-ne să avem o atitudine mai pozitivă, să fim mai plini de viaţă.

La fel ca şi laptele, bananele conţin triptofan şi astfel contribuie la producerea de serotonină în creier, ajutându-ne să avem o stare de spirit mai bună şi să fim mai calmi.