Alimentele care te scapă de colăcei şi când să le consumi ca să funcţioneze

Grăsimea depozitată pe talie este cel mai greu de dat jos şi pentru a scăpa de ea este nevoie de multe ore de exerciţii fizice şi totodată de o alimentaţie cât se poate de echilibrată.

RomaniaTV.net
04 sept. 2013, 07:34
Alimentele care te scapă de colăcei şi când să le consumi ca să funcţioneze

In ciuda faptului ca exista o serie de exercitii de doar 8 minute pe zi care te ajuta sa scapi de colacei in timp record, este indicat sa stii si ce anume trebuie sa mananci pentru a favoriza arderea grasimii.

Pe langa alimentele indicate pentru arderea grasimii nedorite si a exercitiilor destinate acestui lucru, este imperativ sa cunosti momentele zilei in care trebuie consumate aceste alimente si sa nu uiti unul dintre cele mai importante lucruri necesare intr-o cura de slabire: odihna cat cuprinde.

Asadar, iata ce alimente trebuie consumate, pentru a favoriza eliminarea colaceilor si cand anumte trebuie consumate:

Dimineata (pana in ora 10 maxim)

Ouale
 
Ouale inca isca dezbateri aprinse in randul medicilor si a nutritionistilor. Unii spun ca ar trebui macat cel mult un ou pe saptamana, altii sustin ca un ou pe zi este bun pentru organism. Insa cele mai recente studii publicate pe WebMD arata ca oul tine mai mult de foame, pentru ca este mai bogat in proteine si se digera mai greu. Asadar, un ou de dimineata ofera senzatia de satietate, motiv pentru care nu vei da iama in biscuiti la ora 10.00.

Friptura de vita
 
Consumul de carne rosie este recomandat sa fie cu masura. Dar friptura din carne rosie nu face intotdeauna rau taliei. O bucata de carne vita are aproximativ tot atatea grasimi cat are o bucata de piept de pui. La fel ca ouale, si carnea rosie este bogata in proteine, motiv pentru senzatia de satietate va persista si vei manca mai putin. Portia ideala de friptura pentru fiecare consta intr-o bucata de marimea palmei fiecaruia.

Porcul
 
Cand vine vorba de reputatie proasta, porcul este in fruntea clasamentului. La cat de des se mananca in exces carnea de porc, nici nu-i de mirare ca a ajuns pe lista neagra a nutritionistilor. Insa o bucata de carne de porc din zilele noastre este cu 31% mai slaba decat era in urma cu 20 de ani, motiv pentru care devine treptat o sursa tot mai buna de proteine, similara cu vita. Atentia, insa, si aici! O bucata mai mica decat palma este suficienta la o masa.
 
Pastele
 
Decat sa evitati pastele in curele de slabire, dar sa tanjiti dupa ele, mai bine inlocuiti produsele din faina alba cu cele din faina integrala si reduceti portile. Studii recente arata ca oamenii care mananca mai multe portii de cereale integrale pe zi au sanse mai mari sa slabeasca si sa-si mentina, dupa cura, greutatea. Evident, portia trebuie sa fie mica.
 
Branza

La regim, branza dietetica este cea recomandata, pentru astfel organismul primeste calciul de care are atata nevoie. Dar studiile arata ca nu ar trebui sa ne limitam doar la branza dietetica, ci si la felurile mai grase. Teoria spune astfel: corpul arde mai multa grasime atunci cand primeste suficient calciu, motiv pentru care este esential sa mancam branza, iaurt, lapte si alte lactate, chiar in timpul regimului alimentar de slabit, suplimentele de calciu nefiind o optiune viabila pentru ca nu au aceleasi beneficii.

Pranzul (doar in intervalul 12.00-14.00)

Carnea de curcan

Foarte saraca in grasimi si bogata in proteine, carnea de curcan este ideala pentru cresterea masei musculare. Combinata cu spanac si introdusa in dieta zilnica, carnea de curcan face minuni in ceea ce priveste cresterea masei musculare, daca este consumata de cel putin doua ori pe saptamana.

Continuarea pe Lyla.ro.