Alimentele de toamnă care nu trebuie să lipsească din farfurie. Carmen Brumă le recomandă: „Te ajută să îți potolești pofta de dulce”

Alimentele de toamnă care nu trebuie să lipsească din farfurie. Carmen Brumă propune trei legume și fructe cu totul deosebite și pline de vitamine. E vorba de struguri, sfeclă și dovleac. Sfecla se poate consuma fie crudă, sub forma unei delicioase salate, fie coaptă.

02 oct. 2022, 20:57
Alimentele de toamnă care nu trebuie să lipsească din farfurie. Carmen Brumă le recomandă: „Te ajută să îți potolești pofta de dulce”
Alimentele de toamnă care nu trebuie să lipsească din farfurie

Alimentele de toamnă care nu trebuie să lipsească din farfurie. Carmen Brumă este apreciată pentru recomandările pe care le face doamnelor, domnişoarelor şi nu numai, pentru a scăpa de kilograme în plus sau pentru a-şi menţine silueta.

Citeşte şi: Dieta sănătoasă a lui Carmen Brumă cu care scapi de patru kilograme într-o singură săptămână VIDEO

Alimentele de toamnă care nu trebuie să lipsească din farfurie

În ceea ce privește strugurii, aceștia trebuie consumați neapărat cu coajă, pentru că aceasta conține foarte mult resveratrol. Cei care au probleme cu greutatea, trebuie să aibă grijă câți struguri mănâncă, pentru că aceştia îngraşă.

Top trei alimente pe care trebuie să le consumăm toamna: sfecla – crudă sau coaptă, cu efecte remineralizante, cu efecte foarte bune în combaterea asteniei, cu efecte în susținerea ficatului. De asemenea, dovleacul o sursă foarte bună de B-uri și betacaroten. Dovleacul te ajută să îți potolești pofta de dulce. Pe locul trei se află strugurii, tot în ideea că au foarte mulți antioxidianți.

Mă refer la strugurii care se coc acum – Ceasla, Hamburg. Au resveratrol mai ales în coajă, de aceea trebuie să-i mâncați cu tot cu coajă. Nu mă refer la strugurii care se găsesc tot timpul anului, ci la cei care se coc acum. Resveratrolul are efecte asupra pielii și părului.

Dacă ai probleme cu kilogramele în plus, trebuie să știi că strugurii au mult zahăr. Așa că limitează porția la cât intră într-un pumn ras, adică un ciorchine”, a spus Carmen Brumă în cadrul emisiunii ,,Hello Chef” de la Antena 1.