Alimentele de vară care te slăbesc miraculos

Hainele de vară nu ne pot ascunde prea bine kilogramele în plus, dar alimentele de vară ne pot ajuta să le dăm jos. Aşadar, iată ce ar trebui să mâncăm dacă vrem să slăbim!

RomaniaTV.net
07 iun. 2013, 08:08
Alimentele de vară care te slăbesc miraculos

Vara este sezonul fructelor si al legumelor. Mai mult, acum sunt proaspete, zemoase si gustoase, spre deosebire de produsele pe care le gasim in supermarketuri iarna. Din acest motiv ar trebui sa profitam din plin de ele in cele mai diverse combinatii: de la sucuri de fructe si legume, la mancaruri usoare de legume facute la cuptor si, de ce nu?!, in combinatii exotice, precum pui cu ananas.

1. Ciresele

O suta de grame de cirese au doar 50 de calorii, motiv pentru care ne putem infrupta dintr-un bol intreg chiar si seara, daca nu mancam nimic altceva. Ciresele sunt bogate in vitamine, fiind o sursa ideala de A, de complexul vitaminic B, de vitamine C, P si PP, dar si de minerale precum potasiu, fier, calciu, magneziu si fosfor. Totodata, ciresele sunt ideala in curele de detoxifiere, pe care putem sa le incercam 2 zile pe saptamana. Mai mult, ajuta la tranzitul intestinal, fiind depurative.

2. Nectarinele

Au aproximativ 40 de calorii pe suta de grame si sunt racoritoare. Sunt ideal de consumat indiferent unde am fi: la birou, pe plaja sau in masina. Daca ti-e pofta de ceva bun, in loc sa alegi un baton de ciocolata, opteaza pentru doua nectarine. De altfel, doar inlocuind dulciurile mancate zilnic cu cate o nectarina vei reusi sa slabesti.

3. Ardeiul gras

Ardeiul gras, desi nu este iute, contine capsaicina, o substanta care accelereaza arderile metabolice. Poate fi consumat in salata, dar si preparat la cuptor sau pe gratar, oferind un plus de gust oricarui tip de mancare. Totodata, o suta de grame de ardei gras au putin peste de 20 de calorii.

4. Pepenele rosu

Cu doar 30 de calorii pe suta de grame, pepenele rosu este ideal pentru oricine vrea sa slabeasca, care vrea sa se detoxifice, dar si pentru persoanele care au probleme renale, fiind un bun curatator pentru rinichi. Mai mult, sunt gustosi, desi sunt facuti din 92% apa. Asadar, mancand pepene, la orice ora din zi, putem slabi, putem scapa de toxinele din corp si ne si hidratam, aceasta ultima proprietate fiind esentiala mai ales pe timp de vara.

5.  Fasolea verde

Pastaile de fasole verde sunt o garnitura exceptionala pentru pui si curcan, fiind insa bune de mancat si in salata. Fasolea verde este bogata in vitamine, nu contine aproape deloc grasime si are putine calorii. Totodata, este o sursa buna de fier si de fibre, motiv pentru care ajuta la digestie.

Vezi care sunt celelalte alimente miraculoase, pe Lyla.ro.