Alimentele interzise în bagajul de mână, în avion. Nu poți trece de controlul securității

Alimentele interzise în bagajul de mână, în avion. Companiile sunt foarte stricte când vine vorba despre lucrurile pe care vrem să le luăm cu noi în avion. Înainte de a ne prezenta la zbor, trebuie să verificăm regulile companiei cu care urmează să zburăm, pentru că politicile fiecăreia diferă.

21 iun. 2023, 10:42
Alimentele interzise în bagajul de mână, în avion. Nu poți trece de controlul securității
Alimentele interzise în bagajul de mână, în avion

Alimentele interzise în bagajul de mână, în avion. Când vine vorba despre călătorii, anumite băuturi alcoolice nu sunt permise, iar tot ceea ce depășește 70 la sută alcool nu este permis pentru a zbura. Printre acestea se numără și lichiorurile, alcoolul de cereale și anumite tipuri de whisky, vodcă, absint și rom.

Cât despre conserve, acestea pot fi transportate cu avionul într-un bagaj de cală, dar, de asemenea, sunt de obicei supuse reguli. Se pare că acestea poate fi o mare problemă, iar asta pentru că majoritatea conservelor au mai mult de 22 de grame și ar necesită un control suplimentar.

Citește și: Cât te costă dacă vrei să schimbi numele pe biletul de avion. Care sunt paşii pentru această opţiune

Alimentele interzise în bagajul de mână, în avion

Uleiuri, oțeturi, miere

Dacă vorbim despre uleiul de măsline, uleiurile speciale de gătit sau oțetul, mierea și alte articole similare trebuie să știi că toate acestea sunt produse lichide și ar trebui să eviți să le transporți în bagajul de mână atunci când călătorești cu avionul.

Sosuri, gemuri, brânzeturi cremoase și creme tartinabile

Totodată, interzise în bagajul de mâna sunt și produsele articolelor cremoase sau tartinabile, deoarece acestea au o consistență moale.

Printre acestea salsa, brânza cremoasă, sosurile, untul de arahide, gemurile, conservele sau alte articole de acest fel pot fi puse în bagajul de cală, dar pot fi transportate doar în recipiente cu o greutate mai mică.

Iaurtul, sosurile și alte alimente lichide

Nici iaurtul, sosurile și alte alimente lichide nu au voi în bagajul de mână. Aceste alimente lichide, cum ar fi iaurtul sau sosul, nu sunt permise în bagajul de mână dacă sunt în recipiente. Cel mai bine este să le pui în bagajul de cală sau să le expediezi acasă.

Fructe sau legume proaspete

Împachetarea fructelor și a legumelor trebuie făcută cu grijă, atunci când acestea sunt transportate în bagajul de mâna.

Aceste alimente proaspete sunt autorizate de companiile aeriene în bagajele de cală și, de cele mai multe ori, sunt de acord ca turiștii să aducă alimente solide și proaspete în bagajele de mână.

Carne sau fructe de mare proaspete

Cât despre carne și fructele de mare proaspete, trebuie să știți că aceste alimente trebuie să fie ambalate corespunzător și complet congelate în momentul controlului.

Ei bine, se pare că regulă se aplică, totodată, la gheață și la pachetele de gheață folosite pentru a menține alimentele congelate în recipientul lor.