Alimentele pe care NU ar trebui să le consumi în avion. La ce riscuri te expui făcând asta

Atunci când călătorim cu avionul, am crede că nu avem de ce să ne facem grij, decât să ne bucurăm de călătorie. Există, însă, niște reguli ce trebuie respectate.

26 ian. 2024, 16:01
Alimentele pe care NU ar trebui să le consumi în avion. La ce riscuri te expui făcând asta
Alimentele pe care NU ar trebui să le consumi în avion. La ce riscuri te expui făcând asta

Puțini dintre cei care călătoresc cu avionul știu că, în timp ce suntem la altitudini foarte mari, alimentele ne pot face mai mult rău decât bine. nu ar trebui să consumăm anumite alimente. Acest lucru de datorează nivelului de toxicitate ale acestora față de organismul nostru.

Citește și: EXCLUSIV Prețuri scandaloase pe aeroportul Otopeni! Un sendviș, o cafea și o sticlă de apă costă aproape cât un bilet de avion București – Roma! 53 de lei un sendviș cu salam săsesc și 23 de lei o brioșă mică!

Alimentele pe care nu ar trebui să le consumi în avion

Zborul cu avionul poate provoca tulburări gastro-intestinale din cauza variației de presiune care apare pe măsură ce altitudinea crește. Unul dintre alimentele pe care nu ar trebui să le consumăm în timpul unei călătorii cu avionul este salata verde. Acest aliment poate duce la balonare. Combinarea ei cu alte legume crucifere, cum ar fi varza sau broccoli, alături de morcovi, castraveți și roșii, poate duce la balonare în doar câteva minute. De asemenea, alimentele sărate și grase nu sunt benefice atunci când călătoriți cu avionul. Cel mai bine este să consumăm proteine pe perioada zborului.

E de la sine înțeles că este mai bine să evitați alimentele greu de digerat, cum ar fi legumele crude, alimentele grele și chiar băuturile fermentate sau lactatele, care nu sunt tolerate. Anumite legume, cum ar fi cele din familia cruciferelor, pot duce la gaze și balonare în timpul zborului. Cel mai bine ar fi să consumați mai multe proteine, pentru că proteinele previn oboseala”, explică medicul Stephen Staller.

Hidratarea este esențială în timpul unui zbor pe distanțe lungi. O persoană ar trebui să consume cel puțin 2 litri de apă pe zi. Consumul de apă alcalină ajută organismul să elimine substanțele dăunătoare. Din cauza anumitor alimente și a poluării, în corpul nostru se pot acumula diverse toxine care ne pot afecta sănătatea.

Atunci când organismul nu are suficient lichid pentru a menține plămânii și organele bine hidratate, corpul va conserva sau va reține lichidul, ducând la balonare sau retenție de lichide. Băuturile carbogazoase pot provoca balonare, dacă persoana nu este obișnuită să consume astfel de băuturi. Ideal ar fi să nu încercați băuturi noi în timp ce vă aflați în avion, mai ales dacă vă îngrijorează balonarea”, adaugă medicul, sugerând evitarea oricăror băuturi carbogazoase pentru a elimina riscul apariției unui disconfort și mai mare.

Citește și: Dietă pentru creier. Alimentele care te ajută să reduci îmbătrânirea cu până la 8 ani