Dietă pentru creier. Alimentele care te ajută să reduci îmbătrânirea cu până la 8 ani

Oamenii de știință recomandă o listă de alimente bune și pentru inimă, dar care te ajută să reduci îmbătrânirea creierului, conform studiilor în domeniu.

25 ian. 2024, 15:51
Dietă pentru creier. Alimentele care te ajută să reduci îmbătrânirea cu până la 8 ani

„S-a demonstrat că mâncatul anumitor alimente (și evitarea altora) încetinește îmbătrânirea creierului cu 7,5 ani și diminuează șansele de a dezvoltă boală Alzheimer”, concluzionează o cercetare Mayo Clinic.

Alimentele care te ajută să reduci îmbătrânirea cu aproape un deceniu:

Fructele de pădure

Afinele și căpșunile sprijină capacitatea cognitivă datorită nivelului ridicat de flavonoide. Astfel, persoanele care consumă fructe de pădure vor avea cele mai lente rate de declin cognitiv, promit medicii.

Verdețurile

Dietă MIND (creierului) recomandă consumul a cel puțin șase porții de legume cu frunze verzi (broccoli, varză kale, conopidă, spanac, etc) în timpul săptămânii.

„Verdețurile sunt pline de nutrienți legați de o mai bună sănătate a creierului, cum ar fi acidul folic, vitamina E, carotenoide și flavonoide. Și s-a demonstrat că o porție pe zi încetinește…”- Vezi AICI continuarea: Ce presupune dieta pentru creier. Alimentele care luptă împotriva îmbătrânirii.