Alimentele vedetă ale lunii aprilie: Te ajută să trăieşti mai mult

Primăvara aduce în prim plan o serie de legume şi verdeţuri care ne-au lipsit în timpul iernii. Află care sunt alimentele vedetă ale lunii aprilie şi introduce-le în meniul tău.

06 apr. 2015, 12:08
Alimentele vedetă ale lunii aprilie: Te ajută să trăieşti mai mult

Rubarba

Este o sursă foarte bună de vitamina C, potasiu şi calciu, fiind ideală pentru persoanele care suferă de afecţiuni digestive. În plus, conţine catehina, un antioxidant important care se găseşte şi în ceaiul verde, ciocolată şi în vinul roşu.

Rucola

Are un conţinut ridicat de vitamina A şi C, precum şi mult calciu. Este suficient să o introduci într-o salată şi îi vei simţi din plin beneficiile.

Citeşte şi Consumă legume verzi pentru o sănătate de fier

Sparanghel

Are vitamina A, C, fier, potasiu şi proteine şi este slab în calorii. Mai mult, o serie de cercetări ştiinţifice au scos la iveală faptul că ne protejează împotriva cancerului.

Ceapa verde

Ceapa ne protejează împotriva multor boli cronice, printre care şi cancerului. Are un conţinut bogat de bioflavonoide şi sulf.

Citeşte şi Alimente care elimină apa din organism

Spanac

Are un conţinut ridicată de calciu, vitamina A şi C, acid folic şi luteină, iar nutrienţii pe care îi conţine spanacul nu pot fi adunaţi uşor din alte legume sau fructe.