Alimentul banal care e un adevărat miracol pentru sănătate. Ajută la tratarea hepatitei C și e de zece ori mai eficient decât medicamentele de pe piață!

Cine nu adoră ciupercile? Într-o ciulama delicioasă, o supă cremă sau în paste, aceste legume fac diferența de gust.

26 feb. 2022, 15:00
Alimentul banal care e un adevărat miracol pentru sănătate. Ajută la tratarea hepatitei C și e de zece ori mai eficient decât medicamentele de pe piață!

Alimentul banal care e un adevărat miracol pentru sănătate. Puțini știu însă că aceste legume sunt foarte  bogate în fibre și proteine ​​și chiar se crede că conțin substanțe care ar putea reduce riscul de depresie.

Alimentul banal care e un adevărat miracol pentru sănătate. Ajută la tratarea hepatitei C și e de zece ori mai eficient decât medicamentele de pe piață!

Mai mult decât atât, oamenii de știință au găsit în aceste alimente o enzimă cu efecte antivirale împotriva hepatitei C. Această enzimă are o capacitate antivirală de până la zece ori mai mare decât cea a medicamentului antiviral Ribavirina, unul dintre principalele tratamente actuale.

Totodată, enzima extrasă direct din ciupercă nu prezintă nici un fel de toxicitate în celulele hepatice. Mai mult decât atât, costul scăzut de producție pe care l-ar putea avea un medicament preparat direct din ciuperci; un mare avanntaj față de opțiunile disponibile în prezent, care costă aproximativ 60.000 de euro per pacient.

Pentru aceste multe motive, cercetătorii spanionli caută să dezvolte în continuare teste cu acest tip de substanță pentru a-și demonstra întregul potențial. Au patentat deja prima investigație, care continuă. Hepatita C este o boală virală care se transmite parenteral (prin sânge infectat), sexual și vertical (de la părinți la copii). Numai în 2019, a ucis aproape 290.000 de oameni.

Din păcate multe din ciupercile comestibile pot fi confundate ușor cu ciuperci otrăvitoare de același gen din cauza similitudinii (ca de exemplu Amanita rubescens cu o canelură tipică pe manșetă și Amanita pantherina cu o canelură tipică la marginea pălăriei). Spre deosebire de plante, ciupercile au un citoschelet susținător din chitină care contribuie la scăderea digestibilității lor în cazul persoanelor cu sistem digestiv sensibil. De acea câteva soiuri trebuie fierte suficient de mult.

Citește și:

Unele specii (de exemplu Amanita rubescens sau Boletus luridus – sin. Suillellus luridus), dacă sunt mâncate crud, devin toxice, altele – ca de exemplu Coprinopsis atramentaria, sin. Coprinus atramentarius dețin substanțe care pot duce la un disconfort în combinație cu alcool. Ciupercile comestibile trebuiesc prelucrate în stare proaspătă, deoarece proteinele lor structurale se descompun rapid, generând produși nesănătoși sau chiar toxici. Prin urmare, consumul de ciuperci comestibile degradate provoacă otrăviri care sunt mult mai frecvente decât intoxicațiile cu acelea cu adevărat otrăvitoare.

Citește și: Tratamentul naturist care o ferește pe Carmen Harra de boli. Se prepară din câteva ingrediente și face minuni pentru sănătate: Este de opt ori mai eficientă decât chimiotarapia!