Alimentul care nu trebuie pus în frigider! Gospodinele obișnuiesc să facă această greșeală

Alimentul care nu trebuie pus în frigider! După cum este bine știut, alimentele se plasează în frigider pentru a rămâne proaspete și gustoase. Totuși, există și mici excepții la care nu te-ai fi gândit. Iată ce alimente nu se pun la rece!
Filip Stan
13 apr. 2024, 06:53
Alimentul care nu trebuie pus în frigider! Gospodinele obișnuiesc să facă această greșeală

Știm că alimentele se păstrează mai bine la frigider, însă regula are și câteva excepții! Există o serie de alimente, unele la care nu ne-am fi gândit, cărora frigiderul le ia din prospețime.

Citește și Cine primește și în 2024 pachete cu alimente de la stat. Categoriile de români ce vor beneficia de ajutor

Primul pe listă este cartoful. Specialiștii Foods Standards recomandă evitarea păstrării cartofilor în frigider. Atunci când este ținut la frigider, amidonul din cartof se transformă în zahăr, iar la coacere sau prăjire, acele zaharuri se combină cu asparagina și dau naștere unei substanțe numite acrilamidă chimică.

Dacă credeai că lista se oprește aici, ei bine, nici pe departe!

Cafeaua nu se păstrează mai proaspătă la frigider. Din contra, umezeala poate să-i altereze şi ei proprietăţile. Ciocolata îşi schimbă şi ea gustul şi aspectul, pe suprafaţa acesteia apărând pete albicioase.

Este, de fapt, grămisea ieşită la suprafaţă.

De asemenea, nici unele legumele nu au nevoie de plasarea lor în frigider. De exemplu, roșiile și castraveții sunt pe lista produselor care trebuie să stea departe de frigider.

Dacă vreodată ai pus castraveții la frigider, probabil ai observat că aceștia se înmoaie mai repede și își modifică gustul, la fel și roșiile.

De altfel, fasolea verde îşi pierde și ea proprietăţile la frigider, prin urmare, dacă dorim să o consumăm mai târziu, cea mai bună metodă este congelarea.

Ce fructe să nu plasezi în frigider

Mai mult decât atât, există și fructe care nu au nevoie de un mediu atât de rece. De exemplu, bananele.

Bananele se vor înnegri în frigider, deşi îşi vor păstra gustul, iar avocado, dacă nu este copt, se va înmuia.

Fructele tropicale se vor strica şi ele rapid la frigider.

Fructele care pot fi ţinute la frigider ar trebui învelite în şerveţele de hârtie care să absoarbă umiditatea, sau poziţionate în sertare bine uscate.

Pepenele ţinut la temperatura camerei este mai nutritiv, decât cel păstrat frigider înainte de a fi tăiat, potrivit Știri.md.

Ceapa și usturoiul au nevoie să stea într-un loc în care circulă aerul, nu într-un spațiu cu umezeală, precum frigiderul. Cel mai bine se păstrează într-o plasă sau pe un raft.

Citește și Poți mânca sănătos și ieftin. Dieta cu alimente la preț mic. Cristian Mărgărit: „Mulți se plâng și spun că dietele sunt pentru milionari”

Nu în ultimul rând, produsele de patiserie sau pâinea sunt unele dintre alimentele ce nu au nevoie de plasarea în frigider.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!