Poți mânca sănătos și ieftin. Dieta cu alimente la preț mic. Cristian Mărgărit: „Mulți se plâng și spun că dietele sunt pentru milionari”

Oricine poate slăbi cu bani puțini. Cu siguranță și tu ai auzit persoane care spun că vor să slăbească, dar că e foarte costisitor să cumpere produse sănătoase.

21 mart. 2024, 08:31
Poți mânca sănătos și ieftin. Dieta cu alimente la preț mic. Cristian Mărgărit: „Mulți se plâng și spun că dietele sunt pentru milionari”

Dieta cu alimente la preț mic. Cristian Mărgărit, medic nutriționist, a dezvăluit cum poți slăbi cu bani puțini. Potrivit lui, e chiar ieftin să slăbești. Trebuie doar să ții cont de niște reguli simple și să te axezi pe alimente cu preț redus.

„Mulți oameni se plâng, într-adevăr, când le faci niște recomandări alimentare și spun că sunt diete pentru milionari. Din contră, hai să ne gândim că undeva din jumătate de mâncare se aruncă, deci primul pas ar fi să ne uităm mai bine la cât mâncăm, pentru a controla mai bine costul unei diete. Apoi, la fel de importante sunt și caloriile goale, cât din ce cumpăr sunt nutrienți de care am nevoie? Am nevoie de zahăr, faină albă? Nu, nu ar trebui să mai dau banii pe ele, la fel ne putem gândi și la produsele semipreparate, gata preparate, unde ai niște ingrediente pe care le-ai putea cumpăra la un preț mult mai mic și așa faci o economie mult mai mare.”, a declarat Cristian Mărgărit, în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, de pe Antena 1.

Citește și Rețetă de salată orientală de post. Se prepară ușor, este foarte sănătoasă, dar și foarte delicioasă

Dieta cu alimente la preț mic

Dieta cu alimente la preț mic. Alimentele de sezon te ajută să cheltuiești puțin și, în același timp, să mănânci sănătos. „Îți trebuie neapărat o listă de cumpărături și să nu te duci la cumpărături flămând, pentru că poți să mănânci foarte mult. Cele mai ieftine alimente sunt cele locale și care sunt de sezon, nu trebuie să cumpăr fructe exotice sau ceva scump, ci mă pot baza pe mere. La fel e și cu nucile, le putem cumpăra din timp și le păstrăm în coajă. Avem vitamine, antioxidanți, vitamina C, ideal ar fi fost și un pește oceanic, dar el cu cât e mai mic, cu atât e mai bun. Macroul are cel mai bun raport calitate-preț, are cea mai mare cantitate de omega 3, îl luăm și congelat, nu e problemă.”, a continuat nutriționistul.

Și sursele de proteină pot fi găsite ieftin. „La post, te duci către surse de proteină precum ar fi leguminoasele, fasole, linte, mazăre. Mai avem și rădăcinoasele, adică sfecla. O sursă bună de proteină este și ficatul, foarte ieftin și mult mai bogat nutritiv decât carnea. Când vorbim de carbohidrați, cartoful e foarte hrănitor, se poate mânca fără probleme piure, copt.”, mai spune ea.

Citește și Sarmale de post după rețeta bunicilor. Ingredientele care dau o savoare aparte