Alimentul care ajută la reducerea atacurilor de cord și distruge celulele canceroase. Cu ce beneficii mai vine ardeiul Cayenne

Un condiment pe care gospodinele îl au în cămară aduce beneficii surprinzătoare asupra organismului.

15 oct. 2021, 19:38
Alimentul care ajută la reducerea atacurilor de cord și distruge celulele canceroase. Cu ce beneficii mai vine ardeiul Cayenne

Alimentul care reduce atacurile de cord și distruge celulele canceroase. Astfel, ardeiul Cayenne ajută de la refacerea peretelui intestinal la distrugerea celulelor canceroase și ajutându-vă să pierdeți în greutate.

Alimentul care reduce atacurile de cord și distruge celulele canceroase. Cu ce beneficii mai vine ardeiul Cayenne

Ardeiul Cayenne (Capsicum) este utilizat pentru diverse probleme legate de digestie, inclusiv stomac deranjat, gaze intestinale, dureri de stomac, diaree și crampe.

Este, de asemenea, utilizat pentru afecțiuni ale inimii și vaselor de sânge, inclusiv circulație slabă, coagulare excesivă a sângelui, colesterol ridicat și prevenirea bolilor de inimă. Mai mult decât atât, ajuta la durerile articulare. Substanta de baza este Capsaicina, care declanseaza o durere la nivelul pielii. Prin urmare un mesaj este declansat catre incheieturi rezultand ameliorarea durerii. Fiind capabil sa declanseze o reactie in alta parte a corpului, ardeiul Cayenne, distrage creierul catre o zona cu dureri „noi”. Ca rezultat al acestei „alarme false” fibrele nervoase pierd substanta „P” care cauzeaza durerea, iar aceasta este diminuata considerabil.

Dr. Sanjay K. Srivastava și colegii de la Universitatea din Pittsburgh School of Medicine au tratat celulele pancreatice cu capsaicină, ingredientul activ din ardeiul de Cayenne .

Ei au descoperit că a perturbat funcția mitocondrială și a indus apoptoza (moartea celulară programată) în celulele canceroase fără a afecta celulele pancreatice normale.

Rezultatele noastre demonstrează că capsaicina este un agent anticancer puternic, induce apoptoza în celulele canceroase și nu produce daune semnificative celulelor pancreatice normale, indicând utilizarea sa potențială ca agent chimioterapeutic nou pentru cancerul pancreatic, a spus dr. Srivastava.

Studiile oferă dovezi în favoarea unui efect benefic al capsaicinei asupra mucoasei gastrice care vă acoperă stomacul. Cayenne conține, de asemenea, vitaminele A și C, precum și vitaminele complexului B, calciu și potasiu, care ajută organismul să reconstruiască mucoasa stomacului și a intestinelor.

Multe unguente și creme destinate combaterii durerii utilizate în Europa și America de Nord conțin capsaicină. Acest lucru este valabil mai ales pentru tratamentele împotriva artritei și a zonei zoster.

Citește și: Toate femeile trebuie să știe asta. Iată care sunt alimentele pe care le pot consuma în cantități mari. Sunt sănătoase și sărace în calorii