Alimentul care se află de sărbători pe masa tuturor românilor costă acum dublu

De sărbători, românii se pregătesc să pună pe masă cât mai multe alimente, dar scumpirile de anul acesta s-ar putea să micșoreze meniul.

12 dec. 2022, 18:10
Alimentul care se află de sărbători pe masa tuturor românilor costă acum dublu
Cât costă carnea de porc în 2022 de Sărbători

De sărbători, carnea de porc este cel mai consumat aliment de români, însă prețul acesteia s-a dublat în 2022, chiar dacă autoritățile declară că este mai ieftină decât în toată Uniunea Europeană.

O parte din români aleg să cumpere preparate fata făcute, pentru a scăpa de pierderea timpului printre rafturile supermarketurilor, dar cei mai mulți încă petrec ore întregi în bucătărie pentru a pregăti masa de Crăciun.

Citește și: Carnea de porc a devenit un pericol! Românii trebuie să fie foarte atenți de unde o cumpără pentru a nu-și pune sănătatea în pericol

Cât a ajuns să coste carnea de porc de sărbători

Oamenii preferă să achiziționeze carnea de porc direct de la producători. Carcasa de porc în viu costa în urmă cu un an între 10 și 11 lei kilogramul, în 2022 a ajuns la 17-18 lei sau chiar 21 de lei/kilogramul.

Potrivit crescătorilor, prețul pentru carnea de porc este mult mai mare din cauza costului ridicat la furaje. Conform unui experiment realizat de Știrile PRO Tv, carnea de porc din ferme se vinde la un preț mai mic decât în gospodăria unui țăran, chair dacă și aici există o creștere de 40% față de anul precedent. Un porc de 150 de kilograme, la un preț de vânzare de 16 lei/kg, va costa 2.400 de lei.

Chiar dacă prețul este unul foarte mare, dintr-un porc puteți consuma nu numai de sărbători, ci și să faceți provizii pentru totată iarna.

Citește și: Program de sărbători Lidl! În ce zile vor fi închise toate magazinele și până la ce oră vor fi deschise de Crăciun și Revelion!