Alimentul la care nu trebuie să renunţi sub nicio formă dacă vrei să slăbeşti. Medic diabetolog: „E cea mai bună sursă de saţietate”

Atunci când vor să slăbească, cei mai mulţi dintre noi ştiu că trebuie să renunţe la pâine şi la orice produs din categoria făinoaselor, la dulciuri şi la prăjeli. Dr Laura Ene, medic diabetolog, spune că renunţarea la pâine în dietă este o mare greşeală, şi asta pentru că este principala sursă de sațietate.

19 iul. 2021, 00:18
Alimentul la care nu trebuie să renunţi sub nicio formă dacă vrei să slăbeşti. Medic diabetolog: „E cea mai bună sursă de saţietate”

Alimentul la care nu trebuie să renunţi cu niciun chip atunci când vrei să slăbeşti este, aşadar, pâinea. Pe de altă parte, însă, este necesar să-ţi supraveghezi cantitatea de ulei de măsline pe care o consumi, asta întrucât are un aport caloric mare.

Alimentul la care nu trebuie să renunţi sub nicio formă dacă vrei să slăbeşti

Mi se pare o mare problemă când oamenii renunță la pâine. Dacă o alegem integrală, de graham, cu secară, cu semințe, pâinea este din punctul meu de vedere sursa cea mai bună de sațietate. Dacă o îmbunătățim cu fibre și alegem o pâine dintr-o făină de calitate, din punctul meu de vedere ar trebui să rămână pe masa fiecăruia dintre noi”, a spus medicul Laura Ene la Digi 24.

Medicul recomandă consumul de pâine la toate mesele.

Și dimineața, se poate și la prânz două felii, iar seara, cu o felie de pâine de obicei obținem o sațietate foarte potrivită și prietenoasă și cu silueta”, a spus medicul.

Citeste si Alimentul care e otravă pentru organism. Duce la declanşarea cancerului. Anunţul făcut de specialişti: Ar trebui să dispară din farfuria oricăruia dintre noi

Reducerea cantităţii de ulei de măsline, foarte importantă în procesul de slăbire

Referitor la dieta mediteraneeană, considerată cea mai sănătoasă din lume, specialistul atrage atenţia asupra cantităţii de ulei de măsline consumate în timpul acestei diete.

Aici e problema, pentru că nu tot ceea ce e sănătos e și prietenos cu silueta noastră. Din dieta mediteraneană, sunt două alimente sănătoase care îngrașă cel mai mult. Unul este uleiul, pentru că o lingură de ulei ne costă aproximativ 100 de calorii. Este foarte mult dintr-un buget care de exemplu, pentru o femeie ar fi de 1.200-1.400 de calorii să slăbească.

Dacă scapi din greșeală la fiecare masă principală câte două linguri de ulei, se poate să se adune 300-400 de calorii pe care să nu reușești să le cheltui. Și o persoană care ține o dietă mediteraneană fără să aibă grijă la cantitatea de ulei folosită nu reușește să slăbească”, a explicat medicul Laura Ene.

Citeste si Lidia Fecioru dezvăluie alimentul banal care întinereşte trupul şi mintea: Iată cum trebuie să îl foloseşti!