Alimentul minune care se găseşte acum în orice piaţă. Beneficiile sunt uimitoare! Ne poate feri chiar şi de cancer

Pentru că are un număr mare de antioxidanți, varza roșie poate ajuta la reducerea riscului multor afecţiuni.

02 dec. 2021, 14:20
Alimentul minune care se găseşte acum în orice piaţă. Beneficiile sunt uimitoare! Ne poate feri chiar şi de cancer

Alimentul minune care ne scapă de multe afecţiuni, varza roşie, se găseşte în orice piaţă şi în orice supermarket mai ales toamna. Este bogat în fibre, vitamine și minerale, ceea ce îl face ideal pentru persoanele care vor să slăbească și să aibă un nivel crescut de energie.

Iată care sunt beneficiile consumului de varză roșie

Susține imunitatea. Datorită cantității mari de vitamina C, varza roșie are efect antioxidant și imunomodulator, protejând organismul de diverse infecții virale.

Ajută la slăbit. Numărul mic de calorii și cantitatea crescută de fibre sunt motivele pentru care consumul acestei legume sprijină procesul de scădere în greutate, fără a resimți foamea.

Cum se pune varza la murat pentru iarnă. Ingredientul secret care dă culoare frunzelor şi savoare sarmalelor
Are proprietăți antiîmbătrânire. Alimentul minune, datorită antioxidanților din compoziție, poate ajuta la regenerarea celulară, prevenind apariția semnelor de îmbătrânire prematură, cum sunt ridurile, liniile de expresie, petele de culoare închisă și lipsa de elasticitate a pielii.

Este benefică pentru sănătatea oaselor. Această legumă conține vitamina K și calciu, magneziu, mangan, minerale esențiale pentru menținerea densității osoase și prevenirea osteoporozei.

Protejează funcțiile creierului. Consumul de varză roșie este asociat cu un risc mai scăzut de dezvoltare a demenței, datorită antioxidanților care pot preveni acumularea de grăsime în exces pe vasele de sânge.

Alimentele-minune ale toamnei. Leguma care îţi purifică sângele şi îţi întăreşte sistemul imunitar
Ne poate feri de cancer. Compușii puternici din varza roșie, cum sunt kaempferolul și sulforafanii, ar putea avea și rol preventiv împotriva dezvoltării neoplasmelor. Consumul de legume crucifere, printre care se numără varza, broccoli, guliile, este asociat cu o reducere a cancerului de colon sau de sân cu aproape 18%.

Protector natural al inimii. Varza roșie este bogată în antociani, antioxidanți care pot reduce cu până la 30% riscul de infarct. De asemenea, consumul frecvent de varză poate regla în mod natural valorile tensiunii arteriale.

De asemenea, din acest aliment se poate prepara varza murată, una dintre preferate românilor, atât pentru gustul ei, cât și pentru că aceasta poate fi folosită în diverse rețete. Aceasta este cunoscută nu doar pentru gustul său, cât și pentru beneficiile ei nutrițioanale.

Conform medicului nutritionist, Florin Ioan Bălănică, varza murată din butoi sau borcan revitalizează şi tonifiază organismul. Este singurul aliment în care se găseşte multă vitamină B 12, dar şi minerale. Printre ele se numără magneziul, acidul folic, potasiul, fierul și iodul. Acestea au rolul de catalizator și încetinesc procesul de îmbătrînire.În plus, ele protejează sistemul nervos şi împiedică pierderile de memorie.

https://www.youtube.com/watch?v=bOHWs5ZjBd0


loading...
Partenerii noștri