Alimentul-minune care taie pofta de mâncare de la prima oră. Ajută inima și ficatul și are beneficii extraordinare pentru sănătate

După sărbătorile de iarnă, toate doamnele și domnișoarele vor să dea jos kilogramele acumulate în plus la mesele de Crăciun și Revelion.

16 ian. 2022, 08:54
Alimentul-minune care taie pofta de mâncare de la prima oră. Ajută inima și ficatul și are beneficii extraordinare pentru sănătate

Alimentul-minune care taie pofta de mâncare de la prima oră. Puține știu că spirulina are un efect benefic în procesul de slăbire, și mai mult decât atât contribuie la întărirea sistemului imunitar şi conferă energie.

Alimentul-minune care taie pofta de mâncare de la prima oră. Ajută inima și ficatul și are beneficii extraordinare pentru sănătate

Spirulina (Arthrospira Platensis) este o algă unicelulară, de culoare verde-albăstruie, soră cu chlorella. Are formă spiralată, dimensiune nu mai mare de câţiva microni, creşte atât în apele dulci cât şi în cele sărate şi se numără printre cele mai investigate plante ale planetei.

Este renumită pentru aroma intensă şi pentru bogăţia în nutrienţi, motiv pentru care a fost catalogată ca “superaliment”. Cel mai des este utilizată în prepararea băuturilor proaspete şi naturale, în batoane energizante şi ca supliment alimentar natural, însă ar fi bine să ştii că, administrată zilnic, spirulina este capabilă să îţi redea vitalitatea şi starea de sănătate optimă.

Mulți specialiști spun că spirulina este hrana viitorului şi, pentru orice fel de afecţiune o putem folosi pentru a obţine o sănătate de fier, iar sportivii de performanță din China consumă acest aliment înainte de competiţii pentru că ridică rapid nivelul de energie pe parcursul competiţiei.

Datele recente ale unor studii arată că spirulina are proprietăţi benefice pentru întregul organism şi poate fi astfel folosită pentru a trata o multitudine de afecţiuni: ale ficatului, stomacului, colonului, inimii, sistemului nervos. De asemenea, are proprietăţi detoxifiante şi anti-îmbătrânire, îmbunătăţeşte vederea, luptă împotriva celulelor canceroase, scade stresul oxidativ, scade colesterolul rău, combate anemia, iar la nivel extern, vindecă eczemele, iritaţiile, psoriazisul şi grăbeşte vindecarea rănilor.

-Întăreşte sistemul imunitar. Toţi nutrienţii din spirulină contribuie la funcţionarea optimă a organismului şi susţin sistemul imunitar sănătos şi puternic.
-Energizează organismul. Bogată în vitamine, minerale, proteine, acizi graşi esenţiali şi clorofilă, spirulina este o veritabilă sursă de energie.
-Ameliorează afecţiunile. Spirulina împiedică dezvoltarea viruşilor, combate virozele respiratorii, ajută sistemul imunitar să lupte cu infecţiile şi are efect antibiotic. Mai mult, are efecte benefice şi pentru suferinzii de astm sau rinită alergică.

Citește și: Vitamina esențială organismului uman. Lipsa ei din corp poate duce la complicații cardiace și slăbirea sistemului imunitar! Alimentele pe care trebuie să le consumăm


loading...
Partenerii noștri