Alimentul obligatoriu la fiecare masă ca să nu te îngrași de sărbători. Dr. Alexandru Popa: Te vei simți mai sătul și vei mânca mai puțin

Perioada sărbătorilor de iarnă ne pune la grea încercare silueta. Mesele îmbelșugate specifice Crăciunului și Revelionului pun o presiune suplimentară asupra metabolismului și ne pot crea probleme digestive.

21 dec. 2023, 12:46
Alimentul obligatoriu la fiecare masă ca să nu te îngrași de sărbători. Dr. Alexandru Popa: Te vei simți mai sătul și vei mânca mai puțin

Pentru a evita îngrășarea și neplăcerile digestive de sărbători, dr. Alexandru Popa, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, vine cu 5 sfaturi utile în acest sens.

1. Nu mânca toată ziua

Încearcă să ai o pauză între mese. Micul dejun, prânzul și cina trebuie să fie separate de o perioadă de cel puțin 3-4 ore de repaus alimentar. În caz contrar, riști să iei foarte multe calorii de care nu ai nevoie. Aceste calorii fie se vor depune, fie îți vor provoca o gastrită acută sau o criză de colică biliară.

2. Bucură-te de aperitivele tradiționale

Dacă vrei să consumi aperitive specifice de sezon, rezumă-te doar la ele. De exemplu, poți să mănânci o bucată de tobă, lebăr sau caltaboș, dar nu adăuga și cașcaval sau mezeluri simple ori alte produse specifice aperitivelor, cum ar fi salata de boeuf sau de icre ori ouăle umplute. Vezi AICI continuarea. Care este alimentul pe care trebuie să-l consumi la fiecare masă de Sărbători, ca să nu te îngrași, dar să se simți sătul.